Prijava
 1.    

  Opsajd

  Termin koji se koristi u malom fudbalu i zastupljen je u omladinskim kategorijama. Uglavnom klinci sa sela(medju njima i ja), kad pikaju po poljancetu...

  -A, nije go, opsajd, opsajd.
  -A ti kao znas sta je opsajd! Nisam ti ja kriv sto si debeo i spor.

 2.    

  Opsajd

  Ofsajd (eng. offside).
  Jedino pravilo u fudbalu koje zene i Dzordz Bus nikada nece moci da shvate. U narodu se odomacilo pod imenom opsajd.

  loptu, upucenu od saigraca, ne smije primiti fudbaler koji se nalazi iza ledja protivnicke odbrane. ukratko.

 3.    

  Opsajd

  Fudbalski termin. U ostatku svijeta pogrešno izgovaran kao ofsajd. Jasno se vidi da svoje korijene vuče od osnovnih komandi zadnjeg odbrambenog igrača. Pravilo je, između ostalog, uvedeno kako bi slabiji timovi uspjeli izvući koji bod pribjegavajući odbrambenoj strategiji "opsajd zamki" protiv daleko jačeg protivnika.

  Zadnji dogovori pred utakmicu.

  -Slavko, ne 'vataj zjale, već slušaj taktiku. Znate da je pretposlednje kolo i da nema vremena za zajebancije. Za sada znamo da u petu ligu ispada FK Mješalac. Treba nam barem bod. Milicajci se i dalje prokleto dobro drze sa 7 bodova.

  Među skupljenim igračima odjednom se provlači šapatom poneka prozivka: "Mamu im...","Gamad...", "...da im..", "Jes' ti se to us..."

  -Zato odbrano moja, moji hajduci (ponovo šapat i smijeh), opet ćemo probati da ih iznenadimo opsajd zamkama. Ti, Stevo, pogotovo, slušaj dobro: Kad viknem "ajd' " izlijeći mo-men-tal-no. Nemoj k'o prošli put. Ovaj nji'ov mali...Mortunić (prigušeni smijeh) je još zajebaniji. I da, ako sudija bude nešto srao, znaš šta ti je raditi.

  *Stevo profil: Njegove sitne oči i 125kg odaju figuru najstamenijeg odbrambenog igrača gostiju. Između utakmica zaposlen kao viljuškar u skladištu stočne hrane. Hobi- udaranje glavom krušaka po vašarima.

  Utakmica počela, prvi napad za domaćina.

  -Ooops, ooops, ooops, ooooooops, AJD'!!!
  AJD' Stevo! AJD'!!! STEVOOO AAAAAJD'!!!!!

  1:0 za domaće.

  -Je-bem ti tvoje uvo Stevo! Kako možeš biti tol'ki dunđer? Jebo me svako ak'... Znaš šta, ajd' ti u napad, brate. Kak' može ovol'ko....?

  Kratak zalet i ZVIZZZZ!

  -NE SUDIJU, STEVO! Oooo majko mila!

 4.    

  Opsajd

  Izraz koji koriste komentatori u fudbalu u svom punom zanosu...Igrach vodi loptu, sve je blizhe golu,komentator pochinje sa op,op,op,op da li ima gola? , op, op,op OPSAJD.Gol se ne priznaje...Prvi put izgovorio Misha Hrib.

  Misha Hrib-Najpoznatiji fudbaler Slovachke...Igrao za Ceckesh iz Shenkvice, zatim se prebacio u FK Vojlovica za 666 536 dolara.
  Ja sam njegov veliki fan!

 5.    

  Opsajd

  Po mom ćaletu, pravilan naziv za ofsajd.

  Ćale: Gle bre ovog Berbatova, kampuje bre u opsajdu...
  Ja: Ofsajd, ćale, ofsajd.
  Ćale: Ma teraj se bre mali u kurac.