Prijava
   

Organski uzgoj

Moderni (fensi) izraz za sve što je proizvedeno prirodnim putem, na starinski način, bez upotrebe modernih tehnologija i veštačkih dodataka. U moru proizvoda prepunih aditiva, veštačkih boja i konzervanasa, hormona za ubrzani rast, aflatoksina koji vas tera da podrignjujete, sve dok ne uzmete ljutu žvaku, odnosno u moru proizvoda koji su više hemija, a manje biologija, oznaka da je nešto iz organskog uzgoja daje datom proizvodu epitet visokokvalitetnog, ali naravno i povećava mu cenu.

- Komšo, da probaš moju kajsijevaču!
- Daj, komšo. (Srk! Hvata se za stomak, mršti se.) Uuuu... Jaka... Ali štipa za želudac. Je l' ovo tvoja domaća, nije neka šećeruša? Mene od šećeruše uvek boli želudac.
- Komšo, nemoj da se vređamo. Moje kajsije, neprskane, sve zdravo, čisto prirodno ili, kako se kaže, iz organskog uzgoja. Šta ti je? Ja pek'o!
___________________________________________________
- Brale, ova pršuta 10 jezika govori.
- I jedanaesti zamuckuje. Sve prirodno. Moje krave nisu videle auto, pasle su samo travu, koncentrat nisu ni onjušile. 100% prirodno, dimljeno na bukovini, sušeno na čistom planinskom vazduhu, nikakve boje, konzervansi. Što bi rekli ovi moderni: to ti je iz organskog uzgoja.
______________________________________________________
- Auuu, pogledaj ovu novu koleginicu. Kolike dojkare, ovo mora da su silikoni. Vidi dupe, mož buvu dubiješ.
- Kakvi silikoni! Znam je. To je Nadica iz Pirota. Odrasla na Staroj planini. Ništa silikoni, vonderbra, ovo ti 100% prirodno: samo sveže mleko, pirotski kačkavalj, slanina i pirotska peglana.
- Znači, organski uzgoj.
- Jašta.

Komentari

aj naslov velikim slovom +

Фина дефка, волео бих да сам прочитао неки хипстерски пример, не све неке "руралне", да се тако духовито изразим:)

+ углвнм

Ахахахаха! 10 оцена за 24 сата. О, јебем ти сајт!

Профе, не иде хипстерај уз руралну производњу.

Dobra definicija.

Sličnu ideja mi se mota po glavi za definisanje, ali uz pomalo "skeči" naslov.

Plus, mada je bilo sijaset definicija s naslovima Organska hrana, organski, organsko... Ali, dobro definisano...