Prijava
   

Osamnaesti rodjendan

Slavlje epskih razmera, slično svadbi samo bez one druge polovine. Restoran posebno ukrašen roze balonima, ako žensko slavi, plavim ako je u pitanju muško. Baba je već naručila "Srećan ti rođendan, sunce moje drago" i upala odavno u trans uz hit Nedžada Eskovića. Domaćin, obično ponosni otac, ide sa čašicom rakije koju je ostavio njegov pokojni đedo onomad pred Prvi rat i nazdravlja s gostima. Kum, raskopčane košulje baca čaše i vata kumu ispod stola... TAJAC. Izlazi pevaljka naprćenih sisića i uz par lepih reči po želji porodice Petrović peva evergrin "Punoletstvo". Društvo mladog nam slavljenika/ce je uz Milovana i kolektivno mu drže glavu dok povraća tek pojedeno predjelo, a dva posmatrača se klade u pljeku da će u njegovom izbljuvku pronaći nesvarenu urnebes salatu i to sve onako u loptici kako stajaše na, sa ukusom, dekorisanom ovalu.
Sve u svemu, i ovce site i vuk na broju ili kako god. Najviše se popilo crnog soka od bezalkoholnih pića, a po glasu stručnog žirija: strina, tetka, ujni, najbolja je bila torta "zvezdana prašina" od Cace iz Švajcarske.

P.S. Ulaznica za ovu vrstu manifestacije je obično 50e, a može i više po porodici i umešena torta, po mogućstvu čokoladna ili od sezonskog voća.

Komentari

Vahahahahah da znas da si u pravu... al' je provod za pamcenje... +

Зна да буде веома занимљиво :)

Ovo je odlicxno, decxko. Ja sam, na moju veliku žalost, imao smrdljivu, snobovsku, buržujsku proslavu punoletstva bez torti i pevaljki.

+