Prijava
   

Osamnaesti rođendan

Proslava punoletstva iliti nečijeg ulaska u svet 'odraslih'. Žurke uglavnom liče na sve, osim na to. Pola njih do ponoći već ne zna ni gde je došlo ni zašto, slavljenici često znaju da se negde zagube mortus pijani, a ostali su tu na granici. Naravno, ima tu i treznih likova, ali slabo, a oni i nisu nešto posebno zanimljivi, budući da glume 'glas razuma'. Žurka na kojoj muvanje ide po principu 'svako sa svakim', a neki od potencijalnih parova znaju i da zaglave po mračnim ćoškovima.

Žurka na koju možeš da dođeš i nepozvan, i da ne znaš nigde nikoga, ali da se ipak najedeš, napiješ i dobro provedeš. Pod uslovom da se sećaš svega kasnije. I da na vratima ne stoji neki sekjuriti (vidi primer).

Marko: E, desi brate, š'a ima?
Mile: Ma, bježi, bio kod Saleta sinoć na osamnaestom, ne znam kako se zovem. Otišao sam oko devet, cirkao do dvanaest i merkao neku malu. Onda mrak. Posle sam se probudio u kolima negde u pizdi materini, sa nečijim broj telefona na podlaktici..

-----

Djuro: Pa de si, nije te bilo sinoć u gradu?
Nenad: Ma, pusti me u pizdu materinu, krenuli sinoć i usput naišli na neki osamnaesti. Ja reko' ajde da vidimo šta ima, a ono slavi ona mala iz komšiluka. Mi da ćemo ući, kad ono tamo napizdila se njena keva na ona vrata, ne da ući, jebem mu lebac, ko da se droziraju tamo unutra..

Komentari

Klinci, nemate vi pojma da se zabavljate. Kako mi je drago sto sam mozda poslednja normalna generacija sveta. Licno ti, na nacin na koji prezentujes punolestvo, takodje spadas u grupu koja ne zna da zivi, samo na svoj nacin, malo drugaciji, pa onda sebi dozvoljavas da budes "iznad". Kad procitas pedeset knjiga znaces o cemu sam sad govorio(moja preporuka, pocni od Rusa- Ljermontov, Tugenjev, Gogolj, Grin, Jesenjin(mada njega mozda na kraju, neces ga pohvatati ako bude na pocetku istrazivanja), Cehov... Zatim predji na Hakslija, Orvela. Pa Bukovski(bar dve knjige), Markiz De Sad(Nedace kreposti), jos malo francuza, na kraju latino pisce, Servantes, Sabato... Na samom kraju, Selimovica, Andrica, Crnjanskog i kao slag na tortu, najbolju knjigu od svih, Bibliju(bez obzira da li si vernik ili ne). Tada ces umeti da zivis i razumecemo se. DO tada, pozdrav.

Slozicu se da omladina danas ne zna da se zabavlja, ali necu sebe staviti u isti kos. Meni ne treba alkohol da bih se provela, a i na takvim zurkama obicno ja glumim 'glas razuma', priskocim ako nekome pozli ili vodim kuci one koji su vec dosli sebi, ali su samo za krevet. Moja proslava punoletstva nije licila ni na sta slicno gore opisano, jer ja to nisam dozvolila. MOj prostor, moja pravila.
I da, hvala na preporuci, ali citam vec dovoljno.