Prijava
   

Osnovni aksiom kućne žurke

Što više pića imate na raspolaganju to će vam manje ljudi doći na žurku, i obrnuto.

Prošle sedmice, imali smo praznu gajbu, trebale neke ribe doći na žurku i solidan broj nekih likova, pa se mi propisno "naoružali" po pitanju pića tako da smo na kraju imali čitavu flašu votke Smirnof (od litre, i to čista votka, a ne one voćne zajebancije), 4 tetrapaka đusa, flašu Džoni Vokera, i flašu Šveps tonika, i solidnu količinu piva (1 gajba). Kad ono, međutim, 80% raje na kraju ipak nije moglo doći (uključujući, naravno, i SVE ribe), tako da se svo "društvo" svelo na nas četvoricu.

Ovo naravno nije zaista pravilo, i pomalo je u duhu Marfijevog zakona, ali iskustvo mi je pokazalo u poslijednje vrijeme, da se takva situacija vrlo često javlja.

Komentari

Pa i nije vam bilo neko naoružanje. :)

Pa možda i nije, ali ipak 2 flaše žeste + vopi u solidnim količinama, mislim da smo imali jednu gajbu piva, na kraju to sve ostalo nama četvorici, naravno da nismu uspjeli sve popiti.

A, sa pivom je već druga stvar. Nego, jel sam ja ćorav pa nisam to video ili si sad nešto promenio? :)

samo sam preciziao da se solidna količina odnosi na jednu gajbu, i to da je votka klasična, a ne neka voćna.

Dosta ljudi, (naročito cura) kad im se pomene votka, misle na neku voćnu zajebanciju sa votkom koja u sebi ima 20% alkohola u vrh glave, a ovo kod nas je bila standardna čista votka od 40% alkohola.

Brate,dao sam plus,al sledeci put ako ne pijete rakiju,ide minus :D

Plus za definiciju, jer je skroz tačna. Takođe, ako procjenjuješ da će ekipa koja dolazi uglavnom piti pivo, pa ga obezbijediš u velikim količinama, ispostavi se da će to veče svi, pa i cure, piti rakiju ili neku drugu žestu, a ti imaš samo jednu flašu. I obrnuto.