Prijava
 1.    

  ostav

  vojnička komanda, koja zapravo ni ne postoji, ali je stalno koriste nadrkani desetari. ostav znači ponovo/opet uraditi nešto što smo uradili, ali pomenuti drkadžija nije zadovoljan i uglavnom služi za jebanje u mozak...

  pre 10 god., vodnik Zec (tako se preziva) istrčava iz komande čete i urla ČETVRTI VOD U DVE VRSTE ZBOR! mi kao opareni ustajemo i tup tras namestimo se i kreće da sere.
  vodnik: vaš starešina nije danas tu pa ću vam ja komanndujem... iako nije vikend radićete GSP (generalno sređivanje prostorija) do ručka (koji je u 14h, a tada je bilo 7.30h)
  i onda mi odemo i, bukvalno, oližemo svoje spavaone i u našu, posle dva i po sata(a sve središ za 10 min), uleti nadrkani desetar i povuče prstom preko prekidača za svetlo (gornjeg dela)..
  desetar: aaauuuuu vojsko, pa kakva je ovo prljavština ovde, a? ajd sad ostav i ponovo razbijaj krevete, pomeraj sve i dolazim 20 min pre ručka...
  i ode...
  mi vojnici (da nas ne čuje): ma jebem ti bre mater seljačku jednu... pašće ćebovanje...

 2.    

  Ostav

  Omiljena reč oficira u vojsci koja u teoriji služi da se ponovi neka dobro ne izvršena radnja a u praksi da se vojska dribla zbog nediscipline!!!
  -Ostav zbog nepravilnog puzanja (ova mi je omiljena i izgovara se kad vojnik prepuzi 99m od zadatih 100m)
  -Ostav zbog nejedovremenog rada
  -Ostav zbog pravilnog ne pozdravljanja
  -Ostav zbog priče u stroju...

 3.    

  Ostav

  Kada je dat vam zadatak loše odrađen ili nedovršen, ova magična reč će zaigrati po vašim bubnim opnama i usmeriti na ponovno izvršenje zadatka.

  Ja (Čistim sobu peti put u roku od 30 minuta): Evo! Gotovo!
  Mama (pregleda sve): Hmm...
  Ja (Pun nade): Pa?
  Mama: Ostav.