Prijava
   

Ostvarenje

Poslednje utočište za forme "umetničkog" izraza.

Kada film nije ni dobar, ni lep, ni sadržajan, ni snažan, ni skup, ni sa Adam Sandler-om u njemu, i stvarno nikome nije jasno otkud taj film uopšte i ko je đubre finansirao, a taj isti misteriozni ipak reklamu po emisijama sa nadaleko čuvenim sistemom evaluacije plati, onda čujemo voditeljku kako hvali poslednje "ostvarenje" Sofie Ford Coppola, a ako ne uspe da izgovori (pošto reč ima više od 7 slova), naknadno je snime kako otvara usta, pa puste snimak.

Mi fini pa se ne bunimo, pa smo lepo na isti način dobili i Isidoru Bjelicu, Jelenu Alimpić-Bačić, Aleksandru "Ex Moby Dick 7" da čitamo u Gloriji koji čips ona vole (?!), Čedu Čvorka i njegov uspešan ljubavni život (?!)...

Serviraju nam, pa makar bilo hladno, neslano i zagorelo - pohvalićemo domaćicu, pa se posle pitajmo.

- Lost in translation (2003)
- Mehanizam (2000)
- Full Metal Jacket (1987)
...

Komentari

Ја дадо` плус па се врати` да те питам: јесу ли Исидора, Јелена и Александра остварења или су оне нешто оствариле? Мало ми нејасно ... :)

Ne...to je paralela, pošto smo nepotrebnosti Isidore, Jelene i sl. kol'ko-tol'ko svesni, a ljudi kad vide film, jbg...čim se reklamira, dobro je to. Pa sam pokušao da skrenem pažnju na proces kojim do toga dođe, da nam se i bez našeg znanja nešto infiltrira u život, odrastanje... :)

Imaš predlog da učinim jasnije?

јбг, ако објасним пропаде ми фора ... ма дефка ти је феноменална (к`о и претходне), мало сам се на њихов рачун нашалио

...
Osećam kako mi se bala spušta sa brade... :) Sorry što sam debil, i hvala.

Hm, Ćoraliću, Ćoraliću...Ajde što daješ preseke za belosvetska zgubi/debilo/ostvarenja (mislim, to je ok.), ali da ne proanaliziraš doprinose gore spomenutih dama...ipak, da narod ne misli da je to za bez veze, ja ću da dodam :

"lepo na isti način dobili i Isidoru Bjelicu"-i pri tome zanemaruješ da nam je žena otvorila oči za cevčenje šampanjca pred kamerama, poziranje sa štrikaćim iglama, promovisanje svakog sa kim se vozila u liftu, propagiranje interkontinetalnih putovanja (jebi ga, ko nam je kriv za prostotu u organizaciji sopstvenog letovanja)..
Jelenu Alimpić-Bačić, ne vredi ni veličati!! Pa zar je malo što smo na svake 2-3 nedelje imali priliku da budemo gosti u njenom "brižljivo sređenom i ukusno nameštenom " stanu (baš da vidim, pa ko bi nas tako gostio);zar nije dovoljno što nam pred oči i uši stavlja (baš kao na dlanu) svakog od eminentnih izvođača pljuzike sa sve spiskom silikonisanja, depiliranja, farbanja, botoksiranja i jebem li ga kakvog sve rada na sebi. I ti tako !!!

To je učinjeno zbog mene, zbog tebe, zbog svih nas i naših pokolenja...

+ za definiciju. prva dva primera su dobra. treci primer je zalutao

- Mehanizam и Full Metal Jacket су добри (истина сурови) филмови, са тешком, помало неразумљивом тематиком... Можеш да додаш и ''Пад у рај'', ''јагода у супермаркету'', ''Сутра ујутро'' и оно кад Небојша Глоговац кара Љубинку Кларић, а Бода Нинковић држи кафић, па се поубијају....
-

Феноменална дефиниција, али Full Metal Jacket је, иако за нијансу испод онога што се очекивало од Кјубрика, одличан филм. :)