Ostvarenje

Vehbija Ćoralić 2009-11-19 13:02:57 +0000

Poslednje utočište za forme "umetničkog" izraza.

Kada film nije ni dobar, ni lep, ni sadržajan, ni snažan, ni skup, ni sa Adam Sandler-om u njemu, i stvarno nikome nije jasno otkud taj film uopšte i ko je đubre finansirao, a taj isti misteriozni ipak reklamu po emisijama sa nadaleko čuvenim sistemom evaluacije plati, onda čujemo voditeljku kako hvali poslednje "ostvarenje" Sofie Ford Coppola, a ako ne uspe da izgovori (pošto reč ima više od 7 slova), naknadno je snime kako otvara usta, pa puste snimak.

Mi fini pa se ne bunimo, pa smo lepo na isti način dobili i Isidoru Bjelicu, Jelenu Alimpić-Bačić, Aleksandru "Ex Moby Dick 7" da čitamo u Gloriji koji čips ona vole (?!), Čedu Čvorka i njegov uspešan ljubavni život (?!)...

Serviraju nam, pa makar bilo hladno, neslano i zagorelo - pohvalićemo domaćicu, pa se posle pitajmo.

- Lost in translation (2003)
- Mehanizam (2000)
- Full Metal Jacket (1987)
...

8
55 : 3
  1. Ја дадо` плус па се врати` да те питам: јесу ли Исидора, Јелена и Александра остварења или су оне нешто оствариле? Мало ми нејасно ... :)

  2. Ne...to je paralela, pošto smo nepotrebnosti Isidore, Jelene i sl. kol'ko-tol'ko svesni, a ljudi kad vide film, jbg...čim se reklamira, dobro je to. Pa sam pokušao da skrenem pažnju na proces kojim do toga dođe, da nam se i bez našeg znanja nešto infiltrira u život, odrastanje... :)

    Imaš predlog da učinim jasnije?

  3. јбг, ако објасним пропаде ми фора ... ма дефка ти је феноменална (к`о и претходне), мало сам се на њихов рачун нашалио

  4. ...
    Osećam kako mi se bala spušta sa brade... :) Sorry što sam debil, i hvala.

  5. Hm, Ćoraliću, Ćoraliću...Ajde što daješ preseke za belosvetska zgubi/debilo/ostvarenja (mislim, to je ok.), ali da ne proanaliziraš doprinose gore spomenutih dama...ipak, da narod ne misli da je to za bez veze, ja ću da dodam :

    "lepo na isti način dobili i Isidoru Bjelicu"-i pri tome zanemaruješ da nam je žena otvorila oči za cevčenje šampanjca pred kamerama, poziranje sa štrikaćim iglama, promovisanje svakog sa kim se vozila u liftu, propagiranje interkontinetalnih putovanja (jebi ga, ko nam je kriv za prostotu u organizaciji sopstvenog letovanja)..
    Jelenu Alimpić-Bačić, ne vredi ni veličati!! Pa zar je malo što smo na svake 2-3 nedelje imali priliku da budemo gosti u njenom "brižljivo sređenom i ukusno nameštenom " stanu (baš da vidim, pa ko bi nas tako gostio);zar nije dovoljno što nam pred oči i uši stavlja (baš kao na dlanu) svakog od eminentnih izvođača pljuzike sa sve spiskom silikonisanja, depiliranja, farbanja, botoksiranja i jebem li ga kakvog sve rada na sebi. I ti tako !!!

    To je učinjeno zbog mene, zbog tebe, zbog svih nas i naših pokolenja...

  6. + za definiciju. prva dva primera su dobra. treci primer je zalutao

  7. - Mehanizam и Full Metal Jacket су добри (истина сурови) филмови, са тешком, помало неразумљивом тематиком... Можеш да додаш и ''Пад у рај'', ''јагода у супермаркету'', ''Сутра ујутро'' и оно кад Небојша Глоговац кара Љубинку Кларић, а Бода Нинковић држи кафић, па се поубијају....
    -

  8. Феноменална дефиниција, али Full Metal Jacket је, иако за нијансу испод онога што се очекивало од Кјубрика, одличан филм. :)

Omiljeno za [2]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.