Otimanje mlade

Алекс Андрос 2013-06-10 10:42:08 +0000

Стари обичај, кад младожења отима младу од родитеља који стоје на путу њихове љубави, јер су из било ког разлога оценили да потенцијални зет није достојан њихове куће.

Како данас ни млада ни младожења не шљиве родитеље ни две паре (откако су комунисти прогласили право на слободну љубав, јелте), отмица више нема моменат витешке борбе за забрањену љубав, чак ни фолклорни моменат...

Мотив данашњих отмица је искључиво финансијске природе.

- Чуо сам бре да је Симке украо Марину од њених? Кажу да матори њени више неће ни да чују ни за њега ни за њу, његових се одричу ко да их нису ни познавали. На брзину заказали венчање и сад она живи код њега као његова госпођа. Њени ни на венчање нису хтели да им дођу. Шта ли им се то бре десило, пет година су се супер слагали?

- Добро бре, јес ти морон? Кога заболе за њене маторе? Знаш да га ко сина гледају, једва чекали кад ће да се узму?

- Па то ме и чуди...

- Шта те бре чуди? Решили људи да се узму, ал немају пара да угосте свих четристо сватова које би морали да зову. Овако, искулирају месец дана, онда се шатро матори измире, а они уштедели шес иљаде евра које би стуцали за свадбу!

7
21 : 1
  1. znaci rupa u sistemu +

  2. Ако је отмица младе исто што и отимање младе ... онда не би било лоше да дате један назив за обе дефиниције. Otimanje mlade

  3. Испуњено, Драгишићу :)

  4. одлична причица +++

  5. одлична причица +++

  6. video podloga za defku, nadam se da ne smeta :)
    +++

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.