Prijava
   

Otimanje mlade

Stari običaj, kad mladoženja otima mladu od roditelja koji stoje na putu njihove ljubavi, jer su iz bilo kog razloga ocenili da potencijalni zet nije dostojan njihove kuće.

Kako danas ni mlada ni mladoženja ne šljive roditelje ni dve pare (otkako su komunisti proglasili pravo na slobodnu ljubav, jelte), otmica više nema momenat viteške borbe za zabranjenu ljubav, čak ni folklorni momenat...

Motiv današnjih otmica je isključivo finansijske prirode.

- Čuo sam bre da je Simke ukrao Marinu od njenih? Kažu da matori njeni više neće ni da čuju ni za njega ni za nju, njegovih se odriču ko da ih nisu ni poznavali. Na brzinu zakazali venčanje i sad ona živi kod njega kao njegova gospođa. Njeni ni na venčanje nisu hteli da im dođu. Šta li im se to bre desilo, pet godina su se super slagali?

- Dobro bre, jes ti moron? Koga zabole za njene matore? Znaš da ga ko sina gledaju, jedva čekali kad će da se uzmu?

- Pa to me i čudi...

- Šta te bre čudi? Rešili ljudi da se uzmu, al nemaju para da ugoste svih četristo svatova koje bi morali da zovu. Ovako, iskuliraju mesec dana, onda se šatro matori izmire, a oni uštedeli šes iljade evra koje bi stucali za svadbu!

Komentari

znaci rupa u sistemu +

Ако је отмица младе исто што и отимање младе ... онда не би било лоше да дате један назив за обе дефиниције. Otimanje mlade

Испуњено, Драгишићу :)

одлична причица +++

одлична причица +++

video podloga za defku, nadam se da ne smeta :)
+++