Prijava
   

Otvoreno pismo Branku Kockici

Dragi Branko,
Obraćam ti se sa "dragi Branko" jer si nas ti tako učio, ali bih ti radije uputio par komplimenata koje pristojna deca ne koriste.
Još mnogo toga si me ti naučio. Verovao sam ti, Branko, više nego Titu. Tebi i Dejvidu Belamiju. I danas mi je sreda omiljeni dan, ušlo mi pod kožu zbog "Kockice" i "Opstanka". Životna želja mi je bila da učestvujem u "Kockici" i da izdominiram znanjem. Sve sam se nadao da će mi se pružiti prilika iako ni u vrtić nisam išao. Pane i Goca nisu ti bili ni do kolena, na bednog plagijatora Acu Poštara neću da trošim reči.
Kad sam prvi put čuo "Ob-la-di Ob-la-da" hteo sam celom svetu da kažem kako su Bitlsi ukrali muziku iz tvoje emisije.
A onda sam saznao da ti zapravo ne živiš u vrtiću. Pa čak i ne radiš tamo već da si glumac. To sam prihvatio. Nekako. Ali sam barem verovao da si mnogo pametan i da sve znaš i da su te zbog toga pozvali da sa nama podeliš svoje znanje. A o tvojim drugarima tatatatircima sam, uz neskrivenu zavist, mislio da su , sem što su najsrećnija deca na svetu (em žive u Jugoslaviji em učestvuju u "Kockici") istovremeno i najpametniji i najvredniji cvet naše omladine. Dok nisam saznao da postoji i nešto što se zove scenario i da postoje ljudi koji taj scenario pišu a koji se ne zovu Branko Milićević. Pa jebem mu miša, mogao si bar neko pitanje da im postaviš onako, na suvo, da čuješ šta deca stvarno misle. Makar bi se smejali. Čekaj bre, pa još će da ispadne da ni one pesme nisi ti smislio?
Sazreo sam, Branko. Ne možeš više da me foliraš. Čuo sam sve. I da si narkoman. I da si počeo da radiš sa decom jer ti je to bila jedina ponuđena tezga u pauzi snimanja partizanskih filmova. I da ti se osladilo jer je to bilo neiskorišćeno tržište. I da si maltretirao decu na snimanju. Da zapravo uopšte ne voliš decu. Nisam hteo da verujem.
Ali morao sam da poverujem u ono što sam video svojim očima, kada sam ćerku dovodio u tvoje pozorištance i kada sam pola prosečne plate morao da prospem na kineske đinđuve čija nabavna cena teži ka "nula dinala". O ulaznicama da i ne govorim.
I na kraju, još ovo: Kažu da je dobro što je Džim Morison umro mlad jer da je dočekao starost, verovatno bi se pretvorio u cirkusku atrakciju u vidu masnokosog matorog rokera, mozga pretvorenog u kašu od narko-koktela, koji bulazni reciklirane stihove i tezgari za bednu siću. Ali, Morison je bio roker narkoman koji je prodavao svoju priču takvima kakav je i sam bio, a ti si bre, bio dečiji heroj! Ne kažem da bi bilo bolje da si umro mlad, daleko bilo, ali bre, nisi morao da prsneš s mozgom na tako bizaran način. Raša Popov je to barem uradio sa stilom, a ne kao ti.
Kako si smeo da dozvoliš da ti se to dogodi? Ako je heroj mog detinjstva sada izlapeli matori namćor, kako da sebe u četrdesetoj godini ubedim da u meni još živi ono dete sa početka?

Tatatatira i tebi,
Tvoj drugar

Definicija je napisana za Mizantrophy II

Komentari

Ova definicija je sušto majstorstvo. Svaka čast!

Šmrc! Delim tvoje razočarenje već godinama.

Imao sam neku ideju da mozda pisem o Branku, ali ovo je maestralno napisano. Plus zvezda i evo te u popularnim :)

ništa, ću da omiljenim.

Imam utisak da su poneke usiljeni hejtovi, ovo je odlično napisano, iz srca valjda :)

Ovo sam iz ofa juče pročitala i najbolja mi je do sad.

ako si mu rekao sisu mu jebem narkomansku

uze mi svaku reč iz usta...imala sam fotografiju s njim,ja imala 5 godina. čuvala ko ikonu, sad mi muka da je pogledam+++

Jeste dileja svoje vrste, i jeste da mu zameram što se više nije glumio u pozorištu za odrasle, ali ipak... Hm, ne ipak si u pravu. +

Ovo što reče cajk. Ide *.

Najoriginalnija. Mada je meni Branko kul ovako, ali si lepo argumentovao.

Najbolja za sada, stvarno.

Pobednik prvog kola turnira.

Bacio sam ignor na ovo takmicenje, jer me generalno nervira "nasilno" pisanje hejterskih definicija kakve su vecina, i vjerovatno bi me ovo mimoislo da se nije odabralo, a propustio bi odlicnu definiciju.
Svaka cast +++

Ако узмемо у разматрање да су кулоарске и писоарске приче о Бранку истина (а де факто нема доказа) шта то мења ствар? Лик је био и остао краљ дечијег света. Наркоман? Рекла-казала. А и да је био - па шта? Макар се излечио (ако је био пајдоман). Малтретирао клинце? Не бих рекао, то си ти нешто побркао са Пеђолином који је снимљен како јебе мајку неком непослушном клинцу (ако се неко још сећа тог лика). И да их је малтретирао, заслужила су, little bastards! У сваком случају, "Бранко Коцка у вену се боцка" је урнебесна крилатица, али опет - он је легенда. Што се мене тиче - сви греси су му опроштени. И може да добије било који документ преко реда.

brate, ono, dobro ovo +

Definicija sa naslovom "Otvoreno pismo Branku Kockici" jednostavno ne može da bude loša.

place mi se...

inace, trebalo bi jos nekako napomenuti da je ova tem anapisana za temu
http://vukajlija.com/forum/teme/62348-mizan-trophy-ii-tema-za-diskusije
i slucaju da ovo zaista dodje do branka...tj da se autor ove definicije potrudio da bude mrzitelj

evo nesto da nas oraspolozi https://www.youtube.com/watch?v=K-N1yqLg_6U

Au pa ovo ću i da lajkujem leptejebo

Defka je odlična.
B.K. je jedinstven lik i nije za hejt.

:+D, Obično ne volim (pre)dugačke definicije. Ovu sam sa pažnjom, i uživanjem pročitao.

Ovaj komentar ispod, sa Facebook-a, podsetio me je da ovo turimo na Facebook stranu Vukajlije, da bude još takvih reakcija. Ide...

Ау јеботе, који коментар овај на Фејзбуку. Хејт на твој хејт. Хејтспешн, такорећи. Чувај се кад увече идеш неосветљеним улицама.

Свака част на насловној, залужено у потпуности!

POLOMIĆE TE ANA SIGAL; TO JE BRATANICA STIVENOVA!!

brate, kako ovoj ani nije dobro...

Advokado, zašto si SRBOMRZAC!?!

Advokado, imaš pravo na avokado, jerbo u dzungli nema advokat, uvopšte otkad je Tarzan preminuo.

Uh, ovo je otišlo predaleko. Velika je verovatnoća da će ovo sada ipak doći do Branka što nikako nisam želeo. Čoveče, uspeo sam da izvređam Branka Kockicu. Sad me sramota. Sada mi je najveći strah da ne dođe do moje ćerke, tu se već neću oprati. Dakle, iako bi bilo pošteno da dosledno ostanem iza ovoga što sam izasrao, moram ponizno da napomenem da ja zapravo i dalje volim Branka i rado ga gledam.

Advokado, jeri nas jebeš sad?

Doslednost mi nikada nije bila jača strana.

Dakle, iako bi bilo pošteno da dosledno ostanem iza ovoga što sam izasrao, moram ponizno da napomenem da ja zapravo i dalje volim Branka i rado ga gledam.

Važi, nema frke, pravićemo se da ti verujemo, naši smo!

Dakle, iako bi bilo pošteno da dosledno ostanem iza ovoga što sam izasrao, moram ponizno da napomenem da ja zapravo i dalje volim Branka i rado ga gledam.

Ne sekiraj se, zato i postoji link da se vidi o čemu se radi :)

Daj, izaberite još neku defku, da ne bode oči ova prva, kah, kah
LOLO

Ahaha fejs komentari su pravo blago. Voli Agi da pali masu, mene su na kolac natacinjale feministkinje pre neki dan za defku o trdnjacama :)
Ali sam se sit isplako odsmija lolo
Ovde najjaci ovaj sto je prepisivo autogram ahahahh vrh! Samo hejtove kacite na fejs.

ali hiljadu lajkova i samo negativni komentari - živi piš od kombinacije :)

Koji je bre ovaj Čobanović, neki smarač izgleda žešći? I još piše EHV, ko da je Ehatarina, jebote.

ahahah branko shamara decu i sutira u rebra posle snimanja dok pajdo pije

genijalno! + *, inace izvalite fejsbuk komentare na ovoj defki, blamcina

Hahahaha, koja ložara ova Ania Segal, fala ti akeneiz što si ubacio fb komentare!

Ma odlicno si napisao, svaka cast

Branko Kocka u venu se bocka.

Ma tako je bre,dajte deci da gledaju Ognjena Amidzica kako "glumi" nekog degenerika Oskara i peva pesmu "medo brundo", pa i sama deca se degenerisu imitirajuci ga.
Uz Branka se odrastalo i moglo je dosta toga da se nauci. Da li je bio scenario u pitanju, uopste nije vazno, poenta je bila da deca koja gledaju, nesto nauce kroz zabavu. I svaka mu cast na tome. Kako je i sta je on danas, sta vas boli k...., Da izvinite na izrazu, ali jedite govna svi vi koji ga danas pljujete.

I ja sam porastao uz Kockicu i slazem se da je i dalje nekoliko kopalja ispred svih ovih danasnjih sra.. kad je obrazovni program u pitanju. Da je srece da i danasnja deca odrastaju uz Kockicu... Medjutim da je i Branko ser... sam se licno uverio zahvaljujuci tome sto sam radio na jednoj TV na kojoj je on gostovao sa nekim klincima. Zao mi bilo one dece. Mirni k'o bubice, a on se dernja na njih, jase ih kao mazge. Cim se ukljuci kamera, on sa njima meksi od pamuka... Tek tada sam video kakav je to licemer. I pijandura! Dosao polupijan i samo dolivao, u svakoj pauzi. I dalje obozavam emisiju, ali sam od tada njega omrzao za sva vremena. Za bockanje ne znam, ali skoro sve ostalo sto se prica o njemu sam uglavnom video svojim ocima u tih dva sata koliko je bio u gostima na TV. Bravo za def!

Pa šta, i Harms je morao da piše za decu da bi preživeo, a lično ih je toliko mrzeo da je u pričama za odrasle pisao kako bi ih sve trebalo potrpati u jame sa živim krečom. Ljude je teško voleti generalno uzeto, možeš da ih voliš samo pojedinačno. Što bih ja voleo ljude? Volim neke, neke ne volim, neke ne mogu očima da vidim. Isto je i sa decom. Onaj Džimi Savil je bio nešto kao engleski Kockica, pa se tek posle otkrilo da je bio pedofil i da je zlostavljao decu. Zato ostavite Kockicu, ko mora da voli nekoga po službenoj dužnosti, nije čudo ni da se propije ni da počne da se drogira...

Pluscina naravno, ali koliko su fascinantne ove trolo-boto-paljevine s fejsa, pa to je cudo nevidjeno...dugo se ovako nisam nasmejao xD