Prijava
   

Ovcje i kozje price edukativnog karaktera za sve generacije

U nedostatku prosvetnih radnika, nekada su edukativnu funkciju obavljale upravo ovce i koze. Tako je tetkama i babama ostala navika da nas prosvetljuju pricama o ovcama i kozama, jer je svima tako ocigledno da smo mi prosvetari upropastili ovu danasnju omladinu, i da nas je neophodno zameniti starim, dobrim ovcama i kozama.

"Zasto tako trosis pare, sinko? Da ti prica tetka... Bili neki ljudi i imali kozu...i onda se koza trojanila. To ti je kad dobije tri jarica. I kazu sinovi na tatka 'De, da zakoljemo jedno jare, pa ki da se bliznila', i oni ga zakolju, i tako, prodje neko vreme, i kazu oni 'A da zakoljemo i drugo, ki jedno da imala?', i zakolju ga oni. Posle nekog vremena kazu oni 'A da zakoljemo i ovo edno, ki da nije ni imala jarici?', a tatko im kaze 'Di, zakoljite i kozu, ki da nije ni bila?' Je l'shvatas, sinko moj?"

"Znas, onaj coban sto je ovce cuvao, pa ih izgubio, i on je uspeo da ih pokupi i da ode na rucak! A ti? Ti nista ne jedes!"

"E, babo, napravio sam tesko sranje, di mi ispricaj nesto o ovcama i kozama, mozda mi dodje iz dupeta u glavu!"

Komentari

ahahahahaha..moj matori i danas tako priča...na kraju kad upita moju ženu na primer "jesi razumela?", a ova mu kaže "nisam", samo se prekrsti...+

taj rad :)
ali ako se vecinski odluci da mene treba zameniti nekom ovcom, ja se slazem, ma ja se uvek slazem :)

+ ahahahahaha, ovaj zadnji primer je opasan.

ni svrhe ni smisla... +

ti to citiras balasevica? :)))

plus, mada nisam imao iskustva sa ovakvim pricama.

i ja ga se malopre setila kod onih silnih rodjendanskih definicija... on jedared :) rece : opet pidzama... a jeb'la vas pidzama... :)))

hahaa, procitah "pizdama", a bunim se kad mi kazu kakva sam ja energija :)

A 'Vuk i 7 jarica?'... :D

Salim se, odlicno je!. + od mene :)

A be. ne li si se prešaltovala sg' na zoofiliju samo od neke ovce i koze pišeš. pilsPlus da si popiješ živci da si središ :)

I pall mill da zapalis ubija sekiraciju.