Prijava
   

Ovoj zemlji su potrebni pametni ljudi

Hahahaha. Koji vic. Nije bio vic dok ste bili mali, i dok su vas roditelji čuvali. Tada ste verovali da su oni najjači i najpametniji, pa ste želeli da budete isti kao oni, ili još bolji. Ako vam je otac magistrirao, vi treba da doktorirate. Tako su nama govorili. I sada kad ste došli dotle, vidite kakva je to glupost. Krenuli ste putem intelektualnog razvoja, niste želeli da živite bez mozga, a doživeli ste da vam se smeju ljudi koji ne znaju ko je Garibaldi, ili Klod Mone, ali su naučili tri akorda i od njih prave pare i kupuju skupe automobile i dižu sprat na kući. E, tako vam i treba. Sami ste birali svoj put, i sada nikome ne trebate.
Smejali ste se Karleuši što ne zna koliko padeža ima u srpskom jeziku, ali vam nije smešno što mažete za ručak paštetu, a ona dere neku novu egzotičnu životinju da bi je prebacila oko ramena. Dobro je da ste shvatili da živite u Srbiji. Samo vas molim da ne govorite o poremećenom sistemu vrednosti, i da ne prozivate farmere i velike bratove. Vi ste gori od njih.

- E, 'de si školski? Šta radiš?
- Evo brate. Spremam prijemi.
- Super. Šta upisuješ?
- Istoriju.
- Svaka čast. Ti si brate rešio da umreš od gladi.
- Što?
- Pa kako misliš da jedeš istoriju, 'leba ti?
- Pa brate, meni su roditelji pravnici. A našoj zemlji trebaju pametni ljudi, pa ja ono...
- Ma kome ti sa tim trebaš, si lud? Ja bio kod Sime Sline, naučio moleraj za par dana. Para kaplje, ne znam šta ću s njom. Vodim Anu na letovanje. A ti uči, trebaće ti.

Komentari

Размахо се пехарник од сабајле, свака част :)

Padre,za ovo svaka ti dala...rasturio si brate...

Pametniji popušta dok budale ne zajašu.

Жао ми је Роки али требао си о томе да размишљаш када си уписивао факултет. Лицемерно је са твоје стране да по завршетку школе коју си студирао из љубави, односно личних, себичних аспирација сада тражиш од државе да те запосли а ниси ту државу питао који су јој потребни и дефицитарни кадрови када си размишљао шта ћеш после средње. Болео те је курац за државу е сад државу боли курац за тебе. Тако ти и треба јео си пио и школовао се на њен рачун о њеном трошку и то ти је премија ако ћемо искрено. Сад је дошло време да отплатиш свој дуг према друштву и пореским обвезницима из чијих се џепова узимало да би ти имао да мрсиш муда по амфитеатрима а ти си мислио да ћеш моћи да наставиш по том систему и да примаш незарађену плату опет из радничких буђелара. Е па не може, ово је Србија, бато. Шта си ти мислио па нигде сиротиња теже не заради динар него овде. Иди бре у омладинску задругу питај по градилиштима физикалци увек требају што ниси завршио занат ко ја да будеш мајстор Бог да те види. Тражи посао да поштено радиш и зарадиш иди бре таксирај за 600 динара ради нешто само кукаш сви ти криви само ти ниси угледај се мало на Вучића човек 16 сати ради

Брате надам се да си ироничан.

Роки живот је борба, мораш да се ухватиш у коштац са њим. Диплома те не чини ништа бољим од осталих, него резултати. Само ретке птице знају да живе на фору, јер су прерасли похлепу. Похлепа је одлика сиротиње.

Само ретке птице знају да живе на фору

Кад неко каже: "Ја сам дипломирао то-и-то (често се чује међу докторима, али ни други нису имуни), и сад због тога сви треба да се утроњају од страхопоштовања преда мном", и то је неки вид живота на фору. Или бар покушај, који некад успе, некад не, зависи од околности (где се углави да ради), али свакако постоји.