Prijava
   

Paganski humor

Sposobnost da se smeješ samom sebi kada ti je najteže.

- Natežeš se sa parama, devojka te je ostavila i nema izgleda da ćete se pomiriti. Tužan si, depresivan, izneveren..

- Kući nije sve ok. Tvoji opet ne pričaju, ćale je opet bolestan. Proklinje i zemlju i narod. Keva proklinje i njega i zemlju i narod. Skenjan si jer si im na teretu, iako ih brineš upola manje od burazera koji sa završene pola srednje propada besposlen, pijan, svakakav..Deprimira te njihov život, tvoja neizvesna budućnost, pitaš se kako je baš tvoja od svih porodica ispala tako nenormalna..

- Djon na patici je progledao. Crkao je bojler koji ćeš popraviti od kirije, pare dobijaš tek sledeće nedelje pa se tuširaš ili hladnom vodom ili kod drugara. Ležeš gladan. Tešiš se da sve to ima smisla, još dve godine pa kraj faksa, daće Bog biće već i nekog posla, snašli su se svi, snaći ćeš se već i ti nekako.. Tešiš se, nadaš, upinješ, trudiš, još uvek si optimista, još uvek ima šta da te drži..

- Četrnaesti jun, odlaziš na ispit koji moraš da položiš, do septembra moraš porede njega da daš još tri kako bi očistio godinu i upao na budžet, jer roditelji su već pozajmili jebenih 1400 dinara kako bi prijavio dva ispita i ostavio dva komada za septembar.
Dolaziš pred vrata učionice, vidiš da nema nikog, i skontaš da je ispit bio pre dva sata - u četrnaest časova, a ti si došao u četiri..

Neverica. Misliš da si poslednji i najgori na ovom usranom svetu, kako se život i sreća pišaju po tebi, kako si izneverio i sebe i druge, kako si sav posran i kako ne znaš šta ćeš i kako ćeš. I krećeš da se smeješ. Iz inata, očaja, protesta, iz sve te bede i nesreće. Smeješ se sudbini, okolnostima, životu i samom sebi..

Komentari

Ja sam se smejao sam sebi kad sam imao rak...I preživeo!DELUJE!;-)

Znam nekoga ko pokusava na isti nacin..Drago mi je da si jos uvek sa nama.

++
Ja rak nemam,ali se inače smejem. Onako bolesno,kad ste sami sa sobom.

Ako postoji način da se uzdigneš iznad života... onda je to smeh.
+

Mnogo mi se svidja tekst iz razloga sto mi se u zadnje vreme ne desavaju bas lepe stvari.Doduse, fala bogu, nije kao u tekstu.
Pevajte, smejte se i kad vam se place.To je snaga.:)

Mnogo crno, b'ate!

Trebao si na kraju da stavis : "I onda dodje mnogo dobra picka i karamo se do kraja zivota..."

:)

Ја се стално смејем. +

дивим се људима који то могу... ја само могу да попиздим и онда сам гадан и себи и околини... а сличне ствари ми се дешавају... очекујем чир за коју годину

Nikolas dobro dosao u klub. Dobra defka +

O Bože nešto slično nije doživeo!? Nikola, jbg. tvoja izjava je jača od svega navedenog u definiciji, samo napred!