Prijava
 1.    

  Panoramiks

  Izmišljeni druid nepostojeće galske vukojebine i originalni autor čarobnog napitka pomoću kojeg se mali i naizgled beznačajni narod još pre Hrista makljao sa rimskim okupatorom i raznoraznom bagrom iz bliskog okruženja. Čuven po kazanu u kojem je po ceo dan mešao sastojke. Nažalost, nije postojao. Ali... danas postoje slični opslužioci kazana čije mešanje usrećuje jedan mali i naizgled beznačajni narod koji se tu i tamo maklja sa ponekom svetskom silom i raznoraznom bagrom iz okruženja. Za samo kilogram čudotvornih i lekovitih čvaraka, moderni Panoramiks mora da meša od svitanja do sumraka, mora ravnomerno da dogreva i dodaje vodu, i mora redovno da proverava koliko je mast otopljena, kao i da pazi da ne pregori ili da užegne. Svinjska mast je ipak temelj jedne seoske kuhinje i nju je greh upropastiti. Zato to mora da bude neko ko je iskusan, strpljiv i mudar, jer šaka čvaraka koje napravi moraju čoveku da pruže dovoljno snage da nastavi sa svakodnevnim životom uz sve poteškoće koje ga prate.

  - Je li bre, ka'će cedimo tu mast? Mešaš tu k'o Panoramiks ceo bogovetni dan, 'oću probam čvarke dok su vrući!
  - Strpljenje prijatelju, biće. Ionako ne smeš puno da pojedeš, imaš na sebi čvaraka za praunuke, k'o da si u ovakav kazan up'o kad si bio mali.

 2.    

  Panoramiks

  Barmen koji mućka različite sastojke da bi dobio unikatan koktel.

  -Ajde bre Panoramikse daj probamo taj tvoj bućkuriš!
  -Još ovoo... Eee, to je to. Na!
  -Daj! :glu,glu,glu;pljuuuuuc: Šta ti je ovo koji kurac?!
  -U mom selu se to pravi za svadbe i zove se "Sirće", a kombinovao sam šta sam našao u šanku...
  -Kolko se sećam u šanku je bilo: pivo, vino, rakija, viski, votka, vinjak, pelinkovac, i bejlis. Šta si ti stavio?
  -SVE!

  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  -Drži ovo Milorade...
  -Šta ti je ovo? Miriše ko otkuvane gaće!
  -Pij to! To ti je po receptu moga dede, za opadanje temperature. On je bio druid, šumski čovek... I jel osećaš da opada?
  -Osećam da raste!
  -Ne lupaj bre, daj da pipnem!
  -Pipni niže ženo! Daj još gutljaj tog Panoramiskovog koktela da preznojim i tebe i mene!
  -IJUU!