Prijava
   

Patrijarhat

Vekovima zastareli, ali nažalost još uvek društveno-prihvatljiv sistem koji insistira da muškarci trebaju biti dominantni, da ne smeju da plaču, da ne smeju da budu "pičke" (što je direktno pljuvanje u lice svih žena, jer znači da si ništa ako si sinonim za ženski polni organ), da su žene inferiorne, da su niko i ništa i da je njihova uloga da služe.

Crkva je početak patrijarhata. Ljudima se soli pamet kako je žena stvorena od Adamovog rebra, što znači da je ona od početka donja. A zna se da je i Bog muškarac, iako ne postoji i iako je sve ovo teška izmišljotina.

Patrijarhat kaže da je muška boja plava a ženska roze. Kaže da dečaci treba da se igraju sa autićima i drvenim pištoljima a devojčice sa barbikama. Patrijarhat podržava, opravdava i oprašta fizičko nasilje muškaraca nad ženama. Silovanje faktički ne postoji jer je očigledno da sve žene znaju duboko u sebi da "hoće i žele kurac" i nije važno kako ga primaju

Patrijarhat osuđuje žene sa više seksualnih partnera i zove ih kurvama, droljama i sponzorušama, a bez ikakve logike uzdiže muškarce sa više seksualnih partnera u vasionu

Patrijarhat uzgaja muškarce koji vremenom postaju emocionalno zakržljali. U patrijarhalnom sistemu, muške reakcije osim agresivnih, nasilnih i dominantnih nisu u redu.

Patrijarhat je razlog zbog kojeg je Nikola Kojo bez treptaja mogao da na neandertalski način izgovori "kako vole da ih biješ" u filmu Lepa Sela Lepo Gore. Jeste film, ali nije komedija, niti sarkastična ironija nego ozbiljni odraz društva u kojem živimo.

Patrijarhat je društvena bolest koja negativno utiče na muškarce isto kao i na žene i treba je se otarasiti

...Muž dolazi s posla...
M: Ženo gde je večera?
Ž: Nisam je stigla napraviti večeras od peglanja, pranja i dece
M: šamar Nemoj da se to ponovi! Znaš li ti ko sam ja?
M: Otvara pivo, češe jaja i bulji u ligu šampiona
Ž: Jebi ga tako ti je to, šta ja tu mogu, hihihi nastavlja da pegla mužu za sutra

Jadno

Komentari

Jako dubokoumno.

Sigurno te je ta dubokoumnost naterala da mi puknes minus za zvaku definiciju
Mora da se zna ko je glavni kurac-palac jel da? Bas si mi pokazao :)

kako ti seješ zapete brate
čist zarezijarhat

Ja sam kao mali voleo da svoje Transformerse i Masterse pođeram u krug u dvorištu tako da ide jedan Transformer, pa jedan Master i tako dalje, a u sredini kruga da stavim barbiku koju sam perthodno uzeo od sestre i onda joj šibicom zapalim kosu i onda durgom šibisom počnem da joj topim ruke jer su najtanje. Dok ona tako gori, ja Transformersima i Mastersima podignem ruke i tako dam na znanje na je veštica spaljena i poslata Bogu Sapsitelju na istinu, pošto je vatra porčistila njene grehe.

Pucate minuse vidim
I onda se svi čude kako je Balkan zaostao xD