Prijava
   

Plata k'o u kineskoj radnji

Minimalac minimalca. Plata koja ne pokriva ni put do radnog mesta. Obično baš za tu platu moraš dobro da se otegneš, a uz to te zajebava ko stigne.

Čuo sam da si se zaposlio! Kako ti je tamo?

-Ma super, radim od 6 ujutru do 3, imam sat vremena pauzu za ručak, pa od 3 do pola 10 uveče. Raspad sistema! Plata k'o u kineskoj radnji, platim mesečnu za gradski, i imam para za još 2 sendviča! Kad idem da je dižem, čekam da mi legne i druga, jer nemaju tako male novčanice na bankomatu da me isplate!

Komentari

код кинеза можеш да узмеш 5-6 сомића за један дан... бриши ово

Kod kojih? Šta, oni zarade na desetine hiljada, pa mogu toliko da daju?

ако радиш утовар и истовар онда можеш. ти стварно мислиш да се они муче овде и не зарађују много?

Ok, to je na veliko, a šta je sa radnicima u radnjama, koji prodaju tu robu umesto njih? Da ne zarade, ne bi ih toliko bilo.

добро бре, ја само кажем да можеш узмеш добру кинту код њих, знају шта је рад и стварно раде, не зајебавају се... верујем да и ти што седе тамо и продају робу имају ок кинту... а и претера га у примеру, реално :)

Jesam malo, ali to samo da bi bilo uverljivije... xDD Nzm stvarno, ali nisam čuo da se baš hvale, a i nisu dugo na istom radnom mestu, često beže, bar kod mene u mestu...

a šta je sa radnicima u radnjama, koji prodaju tu robu umesto njih?

Радници који раде у тим радњама су углавном власници истих.

Onda kod nas dolaze samo oni lenji, koji sede za kompijuterom, pričaju sa rođacima na kineskom preko skajpa i nadgledaju prodavce u radnji..

i kako može sat koji je napravljen u Kini, došao iz kine brodom, pa vozom od Bara da košta evra!!??? Kako jebem mu lebac!? + zato što mi je drugarica radila u 70 bloku za 15000 mesečno 4 ponedeljka slobodna 10h dneno

Po manjim mestima (kao što je moje) radnicima daju plafon 12000 mesečno za svaki dan po 10 sati rada. Uglavnom u hladnim prostorijama, stalno na nogama. A taj sat sam pre nekoliko dana u kineskoj radnji gledao za 300 dinkića, a kupio u sasvim regularnoj i dobro opremljenoj knjižari za 270... dobra defka.

Po manjim mestima (kao što je moje) radnicima daju plafon 12000 mesečno za svaki dan po 10 sati rada. Uglavnom u hladnim prostorijama, stalno na nogama.

Slažem se, uslovi su katastrofa.

nisu oni krivi sto daju male plate vec oni koji rade za te male plate.... sto ce reci moze im se jer im je tako omoguceno

Oni idu principom : "Ako nećeš ti, ima ko hoće!" Tako ucenjuju, ali ne samo oni, većina privatnika po manjim mestima...

nisu oni krivi sto daju male plate vec oni koji rade za te male plate..

upravo si pogodio suštinu problema. Neš da radiš za minimalac!? Mrš kod dede na selo neće kukuruz, paprika, krompir ili pak (za hokej) jagodičasto voće samo da se okopa! Na selu je život milina...

Кинези зарађују боље од Срба:
Кинези кад добију паре, купе још робе па продају и тако даље. А Срби, паре које добију одма попију ил попуше.
Иначе дефиниција је добра.