Prijava
   

Pljuvanje prolaznika sa prozora

Savršeni eksperiment u kome je verovatno pionir u ovoj vrsti zajebancije, Njutn testirao mnoge svoje zakone.

Ogled 1: Njutn posmatra prolaznike sa svog visokog prozora. Neki stoje, neki se kreću ravnomerno pravolinijski ka njegovom prozoru. U pravo vreme ispušta šlajmaru koja slobodno pada 5 sekundi postepeno ubrzavajući usled sile zemljine teže. Pogađa jedno telo koje se šeta konstantnom brzinom, pri čemu ono u momentu delovanja ove sile akcije, prekida sa ravnomerno pravolinijskim kretanjem i silom reakcije gleda gore, psujući majku nevidljivom pljuvaču. Njutn se smeje iza zavese.

Zapisuje u svoju svesku:

*** Prvi zakon inercije ***

"Svako telo će ostati u stanju mirovanja ili ravnomernog pravolinijskog kretanja sve dok na njega ne počne da deluje neka spoljašnja sila... ehehehe, ma pre bi reko unutrašnja, iz dubine pete, hehehehe"

Ogled 2: Pošto je prošla opasnost, Njutn se opet naginje na prozor i posmatra druga tela koja se kreću. Skuplja šlajm i pravi amebu. U
odabranom trenutku izbacuje pravolinijski hitac naniže na jedno telo koje trči konstantnom brzinom. Telo pogađa sav potencijal vektorske veličine šlajmare, direktno posred čela, tako da glava uprkos velikoj masi nastavlja da se kreće u smeru sile F(u)! Usled akcije telo na koje je delovala sila ispoljava odgovarajuću reakciju psujući celu bližu i dalju rodbinu Njutnu koji je ovog puta čučn'o pored prozora.

*** Drugi zakon sile ***

"Do promene brzine tela ili ubrzanja može doći samo usled međudelovanja (interakcije) sa drugim telima. Veličina koja karakteriše jačinu međudelovanja jednog tela na drugo naziva se sila. Sila je vektorska veličina što znači da ona ima jačinu, pravac i smer. Obeležićemo je slovom F (skraćeno od hjaaaak-fu!), a ja sam merilo te sile, naročito kad me usere. Ubrzanje koje dobije telo direktno je proporcionalno sili koja deluje na telo, a obrnuto proporcionalno masi tela."

Ogled 3: Posle nekog vremena, Njutn opet proviruje odozgo. Primećuje da su se tik ispod prozora okupila tela koja stoje i nešto razgovaraju. Sada ga izvlači iz detinjstva, toliko da se zgadio čak i sam sebi. Kako bi obezbedio sebi vreme za sakrivanje, ispaljuje svoj ogavni hitac naviše. Barica posle 2 sekunde ravnomerno usporava, do trenutka kada staje u vazduhu okrećući se samo oko svoje ose usled spoljašnjeg felša sile inercije. Njutn je fasciniran i zatečen! Zaboravlja da se skloni sa prozora. Počinje da prati svoju tvorevinu koja sada nezaustavljivo pada, postepeno dobijajući sve veću i veću brzinu pod dejstvom gravitacije. Konačno pogađa jednog sagovornika i rikošetira prskajući ostale. U trenutku se sreću pogledi dole popljuvanih sa Njutnovim izgubljenim pogledom bačenim naniže! Tela uleću u zgradu da mu pokažu vektorske veličine zbira reakcionih sila. Olešiše ga ko vola u kupusu. Poplaveli Njutn puzi unaokolo, pronalazi jedan iscepan papir i olovku i zapisuje:

*** Treći zakon akcije i reakcije ***

"Ako jedno telo podjebava druga tela, pljujući ih sa prozora, bolje da zna da uvati šprintaricu kad zatreba, jer će u suprotnom da najebe od strane tih drugih tela, silama iste,... ajooooj leđa, ma šta iste, mnogo veće jačine, al suprotnih smerova."

Komentari

Ajde ti, prijatelju, meni međ' omiljene. Lepo sam se nasmejala. :)

fala, drago mi je :)

Човече ти си луд скорз...овако нешто нисам скоро прочитао...ФЕНОМЕНАЛНО...огроман ПЛУС...

`neki se kreću ravnomerno pravolinijski ka njegovom prozoru.` Aaaa?!

xaxaxaxaxax.... vrhunski ... ovo je prava stvar ...

+ i omiljena ...

Kako je neko na ovo mogao da da minus na ovoliki trud,i ovako kreativu definiciju?!?!?!!!
+,a i omiljena!!

Odlična definicija, samo ja ih gađam semenkama trešnji, višnji i ostalim voćkama koje poseduju semenke u sebi.

@nexstosic: Jesi li pokušao semenkom od avokada? Taman nekog da ubiješ. :)

Brate, da deci ovako objasnjavaju zakone fizike, verovatno bi sada pametnija bila...

Odlicna definicja...

fala ljudi, izvuko sam je iz detinjstva :))

dobro si me nasmejao +

odlično, odlično, odlično
+ + +
ismejo se ko niko :D

HAHAHHAHHAHAHHAHA :) +
Ja trazio nesto za fiziku treba mi ogled ovo je najbolji ogled :)