Prijava
   

Pod naponom

Nakupilo se svega; bilo umora, bilo sjemene tečnosti. Nije preporučljivo dirati lika koji svaki čas može da grune. Ili ćeš najebati ili će te jebati.

- Šta je s Perom? Cili mi je pod naponom.
- Kako neće. Dođe s bauštele, lupa prekovremene, a žena nije skuhala ručak. Pero zagrmi i kaže brzo nešta naruči.
- Šta je naručila?
- Tuka naručila neki složenac s nekim ča sjemenkama. Uglavnom nije na viljušku.
- Ajme.
- Pero joj je zalipia jedan šamar, odletila je ka da ju je streslo 220 volta.

-Šta si mi pokisa? A? Sve će biti u redu (nježno dodiruje).
- Marija, ne diraj me.
- Samo te tješim, prijateljski.
- Nemoj nikako. Pod naponom san. Još jednom me takni i eruptirat ću ka Vatnajoküll 2011.

Komentari

Dobra ti je ova. Malo prvi primer odskače od političke korektnosti, ali ok.

Nema ničega nekorektnog u onome što se svakodnevno događa. "Političko-korektni govor je govor koji odražava strah, a sakriva istinu" - George Carlin.

da, stvarno prvi primer nije politicki korektan, ali svakako plus.

Овде има мудрих људи, нек ме неко поучи: нисам политичар, аполитичан сам - с којим правом било ко од мене тражи некакву политичку коректност?
Доста, бре, више тог бенигног америчког утицаја! Барем нас маторе поштедите од тога, имали смо буквално то исто, звало се морално-политичка подобност, и сећамо се како се то завршило. Иста празна прича за протурање свега и свачега.

Као што је преко океана дошло Political correctness, или да се носе маске, тако сутра може да дође и да, због овога или онога, треба да се скаче на једној нози. Неки би одмах почели не само да скачу на једној нози, него и да терају друге око себе да раде то исто. Е, у томе и јесте проблем: прихватај шта хоћеш, глупирај се колико хоћеш, али не, он и оне око себе тера да тако резонују и поступају.

"Комшија, цврк, цврк, зашто вас нема?" (излетела из фризераја на улицу пред мене) Ја не кажем ништа, потражим маску у торби, ставим и продужим низ улицу. "Ијаоо, тооо?! Па сад не треба цврк, цврк!" Е, па сад много тога не треба (не знам само како је замишљала да ме брије кроз маску).

Толико о свести, на нивоу експеримента са мајмунима у кавезу. Сви виде Сребреницу, а праве се да јој није претходило ништа. Сви виде шамарчину, а праве се да јој није претходило ништа. Ко је брбљивији и више крешти и има јачу медијску подршку - тај је у праву и може да намеће другима како да мисле, резонују и расуђују. На "промени свести" раде они профили који би, у нека нормалнија времена, први били подвргнути промени свести у надлежним медицинским установама затвореног типа. А раја се послушно покорава и само прати новонаметнуте трендове, да случајно нешто не пропусти или не прекрши, да не би потпали под критику "правоверних". Тако смо и доспели до дефиниција попут оне да је мушкост нешто што је по дифолту супротно људскости/човечности. Море, мрш у три лепе пизде материне дегенерисане и они, и њихова "политичка коректност"!

Ти можеш бити сретна
На сексуалном и друштвеном плану,
Можеш да учиш ноћу,
А љубав да водиш по дану.

Само немој да препукнеш
Од толике слободе,
Па да те пригрле психијатри,
А дјецу да ти рађају роде.

Атомско склониште, "Генерација сретника"

Svaki put kad mi kažu da to nije politički korektno, samo im kažem da mi pokažu u rječniku kako se to pravilno kaže. Svi ušute momentalno.