Prijava
   

Podrška autonomiji

Svesrdna podrška! I mi, građani/ke Patkovgrada nameravamo da proglasimo AP Patkovgrad. Zašto da za sve moramo da se obraćamo Diznilendu? I - `di su naši novci? Protiv Diznilendizacije!! Ako može Vojvodina, koja za sebe tvrdi da je Evropska Regija - zašto ne i mi, pa mi smo skoro Vasionski!
U ovom epohalnom poduhvatu imam i svesrdnu podršku čuvenog filosofa i mislioca Šilje.

Komentari

sve je tako kako si opisao!
+

+++, mada ne volim politiku

pilsPlus, mada ne volim politiku.

Evropa je u praksi dokazala da je decentralizacija nesto sto je mnogo učinkovitije na svim nivoima ,(u protivnom ne bi je sproveli) ne vidim ko ima štetu od toga osim centri moći(centar moći-jednina je prikladnija u našem slučaju.)Pomalo iritira kad "drugi" odlučuje koliko i šta si zaradio, koliko i šta ćeš trošiti.Zrenjaninski gradonacelnik je paradigma celokupne problematike, po politickoj liniji je prosledjen u kavezu sa robijaskom kuglom k'o Hanibal Lektor , jer se drznuo da suvise vuče za svoj grad , ugrožavajući time poneki poslić nedodirljivima iz BG-a i NS-a.Sad kad su ga medijski linčovali (i poslove preuzeli) više se ni ne trude da objasne zasto je optužnica bila namontirana.(Nesto poput iračkog tajnog oružja iliti pojeo vuk magarca)Ako već voliš crtane likove poredjenje bi bilo realnije sa recimo grupom nesrećnika sa Doroti na čelu koja ide u centar moći i doboje naravno k..činu.(sasvim solidno bi se uklopila i ona basna o cvrčku i MRAVIMA)

lazni nudista,
Koliko je decentralizovana Francuska?
http://vukajlija.com/nezavisnost-vojvodine/83615

I u paklu ima jedan krug od leda. Pricamo o vecini, pronaći 1-2 izuzetka nije problem, uostalom , oni imaju brdo pokrajina i ne verujem da im je stepen okorele centralizacije ni upola k'o naš, možda je to prihvatljiv nivo , a i zabole me za njih ,nama je definitivno to ogroman problem (konkretno Zrenjanin i manji gradovi okolo ,slicno i juzno od Bg-a.)Voleo bi da mi das dva konkretna razloga protiv decentralizacije (nemoj samo molim te da se pozivas na otvaranje nekih kasnijih mogucnosti za otcepljenje ili jos gore da je dupla birokratija skupa, pa sada imamo 20 ministara vise od Kine,a svaki se mnozi sa 100 raznih piskarala )

ne znam zasto uporno potenciras autonomiju, kad svi pricaju (novi statut) samo o decentralizaciji, koja je inace i ustavom zagarantovana, ne delujes mi kao neko ko ne razlikuje ta dva pojma , al' evo ipak da vidis kako bi to trebalo da izgleda (decentralizacija, ne autonomija)
http://blog.b92.net/text/13198/Decentralizacija%20Srbije/