Prijava
   

Pognuta glava rokenrol omladine

Način ophodjenja prema drugima, usled stanja duha poznatog kao *pička*. Slušajući tekstove o slavi, borbi, i umiranju za ideale, prilikom prolaska pored grupe ćelavih mongoloida u trenerkama većina njih skreće pogled i nada se da će proći neprimećen, pljunuvši pritom na sve ono što u muzici koju sluša - čast i svoje *ja*. Konstantno bežeći od problema i izbegavajući čak i neophodan sukob, bilo fizički bilo verbalni, dovode sebe u nezavidnu situaciju.

Umesto da pokažu otpor, oni dublje poniru u provaliju straha. Dopuštaju sebi da padnu niže na društvenoj lestvici od onih koji bi trebalo da su na dnu.

A samo je trebalo da pokažu muda, usprave se i svim srcem kažu *udri*.

Samo neki od primera:

Iron Maiden

"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

"Run, live to fly, fly to live, do or die.
Won't you run, live to fly, fly to live, Aces high!!!"

Judas Priest

"One Shot At Glory
In the crossfire overhead
Fate stands before me
Words have all been said
One Shot At Glory
Driving hard and seeing red
Destiny calls me
One night of fire
One Shot At Glory"

Children of Bodom

"Get up and fight, release your rage, come on and fight
Standing straight faced, it is your fate, calling my name
Calling me pain, and if you stay, you'll bite the scythe
Waiting for you I want to just tell you
If you want peace, prepare for war!"

Komentari

lepo kazem ja, da vas maltretiraju oni u trenerkama
plus

Ne nas... Nego neke od nas.

pa da...nekih od vas se i plase ;)

Bravo gamby, suze mi podjoše... :)

Gamby,super def. evo jedan +....:)

Gamby - heroj rokenrol omladine

lepo kazem ja, da vas maltretiraju oni u trenerkama
plus

Sinovac, muda se ne nose samo u trenerkama. To sto ima klinaca koji zbog nekih svojih licnih kompleksa, pristupaju skins, emo, punk, metal, kurac palac pokretima, jebi ga, istina je. Opet sa druge strane: Koliko iskompleksiranih picketina, pronalazi svoje utociste u "brte, ja sam Knele", dress kodu? I procentualno i brojcano mnogo vise, nego iskompleksiranih klinaca, koji misle da su kul ako kupe sve sto ima u Urban shopu. Ono sto ti ne znas, a shvatices, u trenerkama ili ne, filozofska skola koju praktikuju mladi u nasoj zemlji je "pickizam i jajarstvo". Oni ce stasati u odrasle smradove, a njihova deca bice paori koji se saginju.

Gambiju sve pohvale za definiciju, ali ovde nije problem u stilu oblacenja ili muzici, ovo je globalni problem nase zemlje. Picke u trenerkama, picke u martinkama, picke na sve strane - to je problem.

Prvo, nemoj ti meni sinovac, jer nisi 28 godina stariji od mene, vec cini mi se jednu.
Drugo, to sto metalce generalno zajebavaju i maltretiraju oni u trenerkama i druge ekipica mladih potencijalnih siledzija, je ono sto je Gambi hteo da kaze, ili mi se tako ucinilo. S vremena na vreme njih 20 u cokulama, izgaze nekog jadnika i obrnuto.
Ovo sve stoji sto si rekao.

Pozdrav

А ових дваес у трешаме не газе једног у цокулама, него се само цокуле групишу у чопоре. Нешто ми то обрнуто сразмерно од реалности. Испаде сад, ови у трешама су зајебане баје, а у цокулама су све пиздурине. Треба упознати обе стране. Зајеби и металце и шабане, није ствар у томе, и металци би газили шабане на још гори начин да је популациони однос на страни чупаваца. О томе ја јебено причам.
Све је ниподаштавање, некад осетиш на себи, некад осетиш да то гајиш према другима.

Pa rek'o sam da ovi u cokulama izgaze ponekog, i obrnuto. A i metalci se prokurce kad ih je vise, a pogotovu u nocnim satima kad se vracaju sa svirke. Nemoj da mislis da ne dobacuju svakom ko nije "njihov" a mozda ga i istuku ;)

Beograd, brate. Svega ima, svi su nadrkani, i svi imaju muda kada ih je vise i kada popiju. Covek je iznad toga, kada pije pivo i boli ga kurac.

Nekad su tuče bile fer - jedan na jednog, i, nije ti trebala grupa da se sakriješ iza nje! :( +++

Krajnje objektivna defka,i kvalitetna,plus zbog toga,a VELIKI plus za "One Shot At Glory",meni omiljenu od Piesta,kad se setim da sam imao kartu za njihov koncert sa brojem 00001,a oni otkazali,uvek mi se place :(

+
Nemam nikakve veze sa tom vrstom muzikom,ali poruka vazi za sve,a to je da je ponos vredniji od zivota!

DA bar gaze te u trenerkama mamu im cokulasku....nego mene bre!!!(ja inace ne nosim trenerku):D I slazem se sa Burzumom...omladina je u kurcu....sve je kurac,mi smo govna. Sve kompleksi,prepucavanja,ljudi su umisljeni...uzas...
+ neg sta...:D Surova def. srpskog drustva.

Ja to ne mogu da podnesem. Imam nekako takav temperament. Ne dam da me gaze i pljuju gluplji. Uletim i medju njih deset ako treba da sačuvam dostojanstvo, ideale i živce, pa makar me izlomili da se ne pomeram godinu dana, a da me pri tom konstantno jebu crnci. +

Od Maiden-a:

Nowhere to run, nowhere to hide, you've got to kill to stay alive
Nowhere to run, nowhere to hide, you've got to kill to stay alive

Show them no fear, show them no pain
Show them no fear, show them no pain
Show them no fear, show them no pain
Show them no fear, show them no pain