Prijava
 1.    

  Poligraf

  Detektor laži odnosno poligraf najčešće koristi policija kao pomoćni instrument u otkrivanju počinilaca krivičnog dela.

  Princip rada poligrafa je sledeći:
  Poligrafi mere fiziološke promene, poput disanja, krvnog pritiska, pulsa, znojenja, koje nastaju kad neko poriče neke činjenice jer želi da ih prikrije, tvrdeći da one u njegovom pamćenju ne postoje. Tokom davanja lažnih iskaza aktiviraju se moždana polja koja nikad nisu aktivna dok se govori istina. U principu, standardna slika aktivnog mozga odgovara istinitim stanjima. Nasuprot tome, nestandardna aktivnost i nestandardni signali govore o naknadnoj potrošnji energije, kako bi se u memoriji potisnula istina. Laž zahteva dodatnu snagu mišljenja, koja ostavlja trag na moždanoj kori.

  Sećam se da je pre otprilike 4-5 godina jedan ovdašnji novinar pričao o svom susretu sa poligrafom:
  "Priveli su me na informativni razgovor, i posle određenog vremena, pošto im se nije svidelo to o čemu sam pričao, odveli su me u podrum na poligraf. Ušao sam u prostoriju u kojoj je sedeo prilično krupan tip koji je iz ćoška podigao bejzbol palicu na kojoj je pisalo poligraf..."

 2.    

  Poligraf

  Politička emisija koja se nikada ne završi na vreme.To ne bi bilo toliko strašno da posle ne počinje Sunđer Bob.
  Najgore od svega je kad se zavališ u fotelju i kojih 10-15 minuta čekaš zakasneli crtani i taman se Poligraf završi,ti sav zadovoljan pomisliš "sad će", kad ono, uvodna špica za utakmicu! uzas!

  -I evo imamo još vrlo malo vremena za još jedno pitanje..
  -Ali ne, ipak je....