Prijava
 1.    

  Polutan

  Narodski izraz za mešanca.Češće se odnosi na ljude nego na životinje, znači, melez, mulat...

  -'Leba ti, je l' ti se čini da je onaj Kuki mandov?
  -Kakav mandov...Polutan, bre.Ćale mu je Etiopljanin, a keva lekarka.

 2.    

  Polutan

  Još jedno u nizu nimalo prijatnih imena kojima ljudi ''časte'' midžite/kepece, ali najčešće metar i želja za rastom tipove. Logično, sam naziv je proizašao iz katkada hiperbolisane tvrdnje da je dotični upola manji od prosečnog čoveka, mada isti voli da ističe kako je pola čovek - pola čovek i po.

  U dvorcu Kraljeve luke
  ''Kraljica'' Sersei: Ovo je nečuveno! Kako je uspeo da vam pobegne!? Smesta pretražite zidove, možda se moj brat polutan još krije tu negde... Kukala mi majka što ga ne udavih dok bejasmo deca! Ali ne, bilo mi žao tog malog čudovišta, ccc...

  To isto veče, u kupaonici...
  Polutan: Hehe, ova rupica u zidu koja gleda na kupaonicu mi dobro dođe... Ajde, još samo malo, draga Sersei, taaako, obelodani te kriškice... Uuu kakve muzare! A tek ringle na njima! Mhmm... :drk, drk, drk:
  __________________________________________________________________________
  - Kažem ti, možda je polutaner, ali ima levicu k'o Roberto Karlos. Ako nekom ne slomi nogu već na prvom terminu, to zadovoljstvo neće propustiti na drugom. Jedino što mogu da urade je da dovedu onu zamenu, Longija. Ali taj se sapliće i na glatkoj površini, smazaće ga ovaj naš dok prdneš. Samo mu šalji pasove po zemlji i gledaj Mađiju na delu!

 3.    

  Polutan

  Polu-beli hleb.

 4.    

  Polutan

  Narkoman koji ubrizgava celu polutku heroina u venu.