Prijava
 1.    

  Polutka

  Polutka je stari žargon za močugu koja nije ni gore ni dole. Takoreći, to je penis koji je u stanju poluerekcije. Često se može videti u porno filmovima, posle čega sledi oralna stimulacija, a dešava se i u životu, pa i nama najboljima.

  -Majstore, si mi nabavio Cijalis?

  -Jao, tebreks, zaboravio sam, 'ladno. Izvini. Ako bude polutka i večeras, nabavljam ti džabe sledeći put.

 2.    

  Polutka

  U slengu, pola grama heroina (skraćeni oblik lutka). Naziv termina potiče od nekadašnje merne jedinice za sirovo životinjsko meso (svinjetina uglavnom).
  Ekstremnije tumačenje porekla naziva može dovesti do povučene paralele između nemislećih, prežderavačkih 'sindikalnih' generacija i njenih ruku dela - mlađe, heroinske generacije. To je vešt i ciničan osvrt, koji ističe autodestrukciju, iščašen smisao za humor, ali i prekor upućen starateljima.

  - znaš da je Spiridon overio u liftu, cela polutka u gan...

 3.    

  Polutka

  Pozicija u fudbalu negde između špica i odbrane protivnika. U PES rečniku Second Striker.

  Maradona, Del Piero...

 4.    

  Polutka

  Neispušena cigareta, bačena od strane buržuja ili klinca koji je ugledao ćaleta u blizini.

  -Imaš pljugu?
  -Ma gde imam, evo tražim polutke po trotoaru već pola sata, popizdeh.

 5.    

  Polutka

  Zidarski sleng. Polutke su prepolovljene i okrnjene cigle koje popunjavaju malo praznog prostora gde je potrebno. Mogu biti stare cigle, popucale pod zubom vremena ili ganc nove cigle polomljene tokom transporta. Polutke povezuju rupe u zidu gde ne može da stane cela opeka. Imaju i sekundarnu ulogu leti. Majstori koji rade u kući sa već montiranim vratima, stavljaju polutke na rubove vrata da bi se pravila promaja i učinila radno mesto svežijim.
  Svaka stara polutka ima svoju istoriju. Crvena, žuta, braon, svetlo narandžasta, sa pravim ivicama, tačno na pola isečena, sa malterom oko sebe, grbom firme i godinom proizvodnje. Sve one imaju svoju priču i uvek je interesantno analizirati svaki otpadak.

 6.    

  Polutka

  Novčanica od 500 dinara. Pola Vajferta.

  - E aj mi usitniš Vajferta?!
  - Može, kako ćeš?
  - Daj dve polutke.

 7.    

  polutka

  Pola paketa neke droge. Najcesce heroina ili koke, mada se moze primeniti i na ostale opijate. A i treba uzeti u obzir da se sleng oko droga razlikuje od kraja do kraja.

 8.    

  Polutka

  Okrnjeni kliker.

  A : E brate, 'aj se trampimo, ja tebi papagajca, ti meni mačje oko ?
  B : Hah, slušaj ga, nabavi prvo normalan kliker, nemoj da mi uvaljuješ te polutke.

 9.    

  polutka

  Polutka je jedna stvar koja je pre izvesnog vremena unosila veliku radost među članovima sindikata. Takođe je bila opravdanje što se tog dana nije radilo.

  "Stigla je polutka!!"

 10.    

  Polutka

  Lutka iz izloga kojoj fale udovi i ima morbidno zastrašujuću glavu.

 11.    

  Polutka

  Naziv za nekoga ko ne vredi za jednog celog čoveka. Polutka od čoveka je naziv za nekoga ko vas je dosta puta razočarao, ispalio, neko na koga ne možete da se oslonite niti da mu verujete. Kratko i jasno pola čoveka.

 12.    

  polutka

  Ostatak cigarete koji je preživeo miks. Najčešće polovina. Polutka može da bude indikator brojnih psiholoških i socijalnih karakteristika jedinke koja mota. Ukoliko je polutka ostatak skupe cigare jednostavno implicira da je motač dobrog ekenomskog statusa ili je klasičan pozer. Velika polutka nam govori da je malo duvana stavljeno iz čega zaključujemo da džiksa ima više i da je jedinka koja mota socijalna i da deli toliku travu sa ostalima. Posteje 47 varijacija polutke na osnovu kojih možemo zaključiti i o kvalitetu robe i o afinitetima uživaoca. Jedno je zajedničko svim polutkama, da svi jedna čekaju da je ispuše, jer sadrži neku mističnu draž. Dimovi inhalirani iz polutke na neki volšeban način lepo prijanjaju na zidove respiratornog sistema, možda zbog načina na koji se puši.

  -Kaži je l' sam mozak? Pogledaj ga-pedanterija! Alal mi kurac kako motam, daj upaljač da zapalim.
  -Čekaj malo, zapalio sam već polutku.
  -Puši, bre, kurac! Sto puta sam ti rekao da to više ne radiš! Pukotino!