Prijava
   

Poslednji dan u srednjoj školi

Dan kada će se vaša ličnost podeliti na dva dela: Prvi , onaj koji je jedva čekao da se otarasi knjiga , profesora i svih ostalih muka koje je srednjoškolski život zadavao ; i onaj drugi deo koji se oprašta od svih zezanja , blejanja , bežanja sa časova i ostalih zezancija koje su kako-tako uspele da taj isti srednjoškolski život poprave. Tog dana će se zaboraviti sve svađe , svaka tuča i sve ono loše što se desilo za te 4 godine. Okoreli metalci će zapevati uz trubače , čari alkohola će okusiti oni koji su od njega bežali kao Velja Ilić od gramatike , a u pauzama između pića i muzike prepričavaće se dogodovštine koje su svima u sećanju ostale u tom periodu. Nikog neće biti briga što trubači nemaju pojma da sviraju ( direktorka je dovela najjeftinije , naravno ) , bitno je da ima muzike i maramica.

Na prvu tužnu pesmu puštaju se prve suze. Gotovo cela ženska populacija krenuće u plač , a sa njima i par muškaraca emotivaca. U zavisnosti od kvaliteta odeljenja i kvaliteta njihovog druženja i složnosti u poslednjih nekoliko godina , u plač možda krene i razredna/razredni. Slavi se ispred škole , uz trubače i pljosku punu vinjaka , na koju ovom prilikom profesori neće da reaguju. "Neka ih , ionako im je zadnji dan".

Posle slavlja koje traje maksimalno do 2,3 popodne ( popodnena smena dolazi u školu ) masa se razilazi. Jedna grupa će se dokusuriti u kafani , jedna će zbog prevelike količine alkohola kući , baš kao i treća koja koja shvata da je za par dana matursko veče i da će tad tek da bude rusvaj.

Na taj način proslavljen je kraj škole , sada svi čekaju već pomenuto matursko veče da sve to ponove u lokalnom restoranu gde će se ekipa po poslednji put okupiti u punom broju.

Komentari

шмрц...подсјети ме :)...мада сам ја једно 15 дана прије краја био пјане, а када бих се почео мало тријезнити заливао сам наново ;)...
лијеп опис...

Па зар ти чича немаш 8 година? Кад си пре стиг'о да завршиш средњу? :)

ма ја сам напредан дечко ;)...штоб` се рекло наднаравно интелиЂентан ;)

и исправка није 8 већ 9 и 7 мјесеци....

Odlicna povranicka ;) +

Jeeej, poslednji dan stvara šizofreničare, biće posla xD Zezam se +

+ ma to je najlepši period u životu...

Arsa91
pre 3 minuta
danas....

Па , шта мислиш , одакле мени инспирација ? :)

Ja iduće godine završavam. Inače, kod nas u školi je zabranjeno bilo kakvo veselje ili muzika zbog sranja koja prošla generacija napravila.

Jako lepo... +

Moj razred je sklopio dogovor (sam sa sobom) da se svake godine SVI* skupimo na jednom izletistu i druzimo te prepricavamo skolske price i secamo se svega najlepseg (naravno uz pivo+rostilj).
Evo, vec tri godine to uspesno radimo (oko Uskrsa, kad su svi svojim kucama) i super nam je. Otprilike, skupimo se oko 10h i tu smo sve do 17-18h ako nas kisa ne otera prije:).
Neke ljude ne vidim cele godine, nego samo tu - te ovo dobija jos vise na vrednosti.
Sledece godine idemo kod razrednika na plac (blizu Dunava) i tamo da okrenemo neku zivotinju :D...

Ah.... uzivancija.... kad covek vidi sve te ljude prosto se oseca mladje...
_________________________
* svake godine je tu bio nas razrednik, a sto se tice nas ("djaka") od nas 24 bude nas oko 21-22... (dogovor je da nema "padobranaca", samo mi - nas 24)

Moje odeljenje je nažalost okupila sahrana jedne preminule drugarice..Prošle godine smo se okupili za 5 godina mature, napravili smo šou! Skupimo se na ponekoj svadbi kojih će biti sve više. Drago mi je da si se vratio!

Mi juce zavrsili, jbg nedostajace mi sva ta zajebancija po gimnaziji...

вратио нам се пеки...:)
у то име један +

Пљус. Мада, практично, ми последњи дан нисмо ни имали...

Uf uf uf, kod nas u NS svi imaju poslednji dan skole napolju, sa trubacima :D Na trgu. I onda se vecito prepucavaju ciji je poslednji dan bio najbolji :D