Prijava
   

Poštujmo Marseljezu, kao što volimo našu

Kao socijalno odgovorna institucija , javni servis nas direktno podučava pristojnom ponašanju na stadionima pred fudbalski meč sudbine sa Francuzima, a sve u vezi već tradcionalnog zviždanja svim mogućim himnama, uključujući i našu. Navijačko nepoštovanje himni je odavno prevazišlo oblik protesta i ukorenilo se u nešto što se kratko zove“nekultura“.
Očajnički potez da se izbegne javna bruka i velika kazna je pretvoren u džingl koji se vrti na TV-u sa završnicom „Poštujmo Marseljezu, kao što volimo našu“. Time je učinjen odlučan milimetarski korak napred. Ljubav prema našoj himni je vrlo neopipljiva, neegzaktna veličina, pa će možda na stadionu morati da se stoji da bi se napravio potreban raspored policajaca ućutkivača po glavi navijača u odnosu 1:1.

Komentari

Jedan dzingl-hiljadu zvizduka manje

Francuzi zapretiše da će da izađu sa terena ako im se bude zviždalo, kako sam čuo u prolazu pored tv-a, jer ga slabo gledam. Šta se dešava u tom slučaju? Zar ne bismo mi pobedili službenim rezultatom od 3:0?

Ne, nego bi nam jebali kevu. Kratko i jasno. :)

Ne bi me cudilo da nam oduzmu 15 bodova u tom slucaju.Bagra je to

U kom smislu bi nam jebali kevu? Ko? Svetska fudbalska federacija, ili Francuzi?

Ma FIFA, to ti je puno Francuza. Prvi bi Platini nesto urgirao. Klepili bi nam kaznu. Novcanu sigurno a verovatno bi nam skinuli i koji bod.

Ja se sećam da našoj himni nema ko nije zviždao. Od Holanđana, do naše pravoslavne braće Grka, poserem im se svima u instrument. Ne vidim zašto je sernjava Marseljeza zaslužila da joj se ne zviždi. Ceo jebeni svet je pljuvao po nama zbog jebenog Miloševića, i ostalih govana koja je vukao sa sobom, ali to nije razlog da pljuju po NAŠOJ himni, jer nismo mi svi bili uz Miloševića, nabijem ih sve na... Da ne lajem, ionako sam preterao.

Pa i Partizan su izbacili iz Uefa kupa prosle godine zbog relativno male frke u Mostaru a kad u Rimu kolju navijace Mancestera ili kad BBB razvale pola Praga, onda nikom nista. Jebiga... :)

Nije prosle, zajebah se. :)

Их, па као да људи код нас нису годинама звиждали сопственој химни. :)

Obožavam njihovu publiku na rolan garosu, fini, tihi, uviđavni-bombu da baciš, ne bi se čula...

Jebem ja njih u usta, pa njima je na sred Sen Denija u Parizu pola stadiona zvizdalo himni kad su igrali sa Alzirom!!!
+++

Francuzi svoju "Marseljezu" smatraju "ultimativnim simbolom slobode"(!??) i da će se, ukoliko publika tokom intoniranja himne bude zviždala, njihova ekipa povući s terena.
Ja sam ubeđen da je to samo njihova igra, pošto od igre na terenu nisu pokazali ništa u poslednje vreme, žele stvoriti pritisak.

Trnsparent na večerašnjoj utakmici na francuskom jeziku:

„Наша туга што нисте исти као када смо заједно војевали за слободу света - већа је од звиждука”

@Harlekin, izvanredan komentar...;)