Prijava
 1.    

  Pozovite 92

  Emisija iz devedesetih godina, jedna od mnogih koja je za cilj imala da ubedi narod da policija radi svoj posao (bijem a zašto - pojma nemam, takvo je stiglo naređenje), iako to u stvarnosti nije bio slučaj (bijem a išo' bi da dremam, mirno da čekam ja unapređenje). Voditelj je bio debeli Igor Spasov, uvek u svađi sa slovima Š,Ž,Đ,C i S. Za razliku od današnjih emisija koje se bave sličnom tematikom, Pozovite 92 je bila specifična po tome što se davala oko 2 popodne, u vreme kada su sva deca mogla da je gledaju (i gledala su je, u nedostatku satelitskih antena i kablovske). Zbog sadržaja same emisije neretko je dolazilo do traumatskih reakcija - piškenja u krevet, straha da se spava sa ugašenim svetlom, straha da se ode u VC - jer ko zna koji od onih iz akrepa iz emisije može da iskoči iz nekog budžaka. Svi smo pričali da gledamo emisiju zbog muzike - koja jeste bila dobra, postojala su 2-3 zloslutna instrumentala koji se provlače kroz celu emisiju(i koji su posle izazivali strah kad god se čuju), a onda na kraju kao šlag na tortu dolazi snimak hapšenja nekog pajdomana sa muzikom iz Otpisanih (ako se neko seća i zna koji su instrumentali u pitanju neka javi). Kasnije je P92 zamenio Ekspirijum na BK, ali kako se emitovao od 11 noću nikada nije dostigao popularnost P92, naročito među klinčadijom (fala Bogu).

  2 popodne

  Uvodna špica - padaju rešetke preko ekrana, ide neka muzika, snimci raznih akcija, i naravno veliki natpis "Pozovite 92"

  Igor Spasov fejd-inuje iz mraka, pozdravlja gledaoce i baca se na aktuelnosti.

  (sledeći primeri su iz emisije, ostali su mi urezani u sećanje)

  Prva vest:

  Poštovani gledaoci, danas su 2 mrtve bebe nađene u 2 odvojena kontejnera. Jedna je bila zamotana u novine i stavljena u kesu, dok je druga bila umotana u ćebe. Pronašli su ih radnici gradske čistoće dok su praznili kontejnere. Policija traga za osobama koje su učinile ovaj gnusan zločin (dežurni inspektor otvara kesu/ćebe, kamerman hvata krupan kadar, novinar iz Revije 92 slika)... Reakcija - razmišljaš u sebi da li je keva ozbiljno mislila kada je rekla "Miloše, daću te đubretarima ako još jednom vidim ovaj krš u sobi". Obećavaš sebi da ćeš spremiti sobu dok ne dođe s posla.

  Druga vest:

  Promućurnost naših carinika se opet pokazala na delu - na granici sa Makedonijom zaplenjeno je 1,56kf heroina sakrivenog u kamionu koji je prevozio paprike babure. Paketi su bili izmešani sa paprikama, a vozač je priveden. Takođe, na bugarskoj granici je zaplenjeno pola kilograma kokaina, koji je bio sakriven u duplom dnu prikolice. Reakcija - tako im i treba kad truju decu.

  Treća vest:

  Teška saobraćajka u Beogradu - sudar autobusa, kamiona i Juga, 2 lica izgubila život. Reakcija - nećeš više da se voziš autom ili autobusom ni za živu glavu.

  Četvrta vest:

  Lopov upao u kuću preko terase, i ispreturao stan. Svedoci događaja pozvali policiju, provalnik uhapšen (krupan kadar na pijanog lika koji objašnjava kako je sa kumom parkirao kola kada je video da se neko vere po terasi). Reakcija - ne smeš da sam legneš da spavaš u sobi sa terasom iako si na šestom spratu - može ćale da priča šta hoće o tome da nikoga nema na terasi i da niko neće ući - video si na televiziji, može 100%, ćale laže!

  Peta vest: provalnik pokušao da obije vikendicu, unutra se zatekao penzioner i lopov ga ubada nožem u stomak. Reakcija - odmah zoveš dedu i babu u Baćevcu, otišli su da posade luk, šta ako ih je neko ubio?!

  Šesta vest: hapšenje uživo - neki lik je došao da uzme reket a policija mu napravila sačekušu i hapsi ga pred kamerama. Reakcija - smiruješ se, čuvaju nas policajci.

  Sedma vest: pecaroši upecali leš na Dunavu, privezali ga žicom za čamac dok nije došla policija (snimak sa policijskog broda, vidi se leš kako pluta uz čamac). Reakcija - usrao si se živ, ne smeš da se pomeriš sa troseda, po glavi ti se motaju gadosti koje si video i slažeš najneverovatnije priče o tome kako te iza svakog dela nameštaja vreba poneki akter iz emisije. Zaključuješ da je najbolje da odsediš još 2 sata na trosedu dok ne dođe keva s posla, makar se upišao.

  Neke emisije stvarno nisu za decu.