Prijava
   

Pravilo 6 meseci

Magična brojka. Vreme kada se dešavaju promene. Posle sto osamdeset dana, priče kažu da se nešto dogodi. Ili prestanemo ili nastavimo da se zovemo ''mi''.

Već izlazimo neko vreme, znam kako se zove tvoja prva simpatija, jeo sam gurmanske pljeskavice sa lukom pred randevu, vozio te do kuće kada odu dnevni autobusi, prespavao kod tebe xy puta, čak sam ti sreo i ćaleta ispred vecea ali je on izgleda zanemario činjenicu da ezgistiram.
Nismo od juče ali nismo pojeli kilo soli zajedno.

I dođe šest meseci. Hoćemo li ili nećemo? Za one koji veruju u ovo pravilo, veza postaje ozbiljnija i trajaće još minimum godinu dana ili se prosto ugasi. Dileme se odvijaju u glavi ljubavnika i prosto se oseti ko je izabrao šta. Neke stvari ću morati da zaboravim, moraću da se cimam za tebe, moraću da te pustim u svoj krug.

Mozgovi koji se drže ovog zakona, govore da se ovakav test javlja i na godinu i po, tri i pet godina veze. Neko je uvideo da poklapanjem tih perioda i veze, ima najviše raskida i generalizacijom, uzdigao ih do norme. Fakat je da ljudi raskidaju u bilo koje doba.
Kako god, ako raskineš, biće da si se okliznuo na ovom zadatku ali ne znači da nisi položio. I padanje ima dobru konotaciju. Možda ćeš biti zahvalan na tome jednoga dana kada se okolnosti života zaigraju.

Komentari

Kierkegaard, imaš ovde tačnih tvrdnji. I mudrih.
Omiljeno iz mnoooogo razloga.

Znao sam da će se ovo svideti ciklonu čim sam pročitao. Valjda zato što sadrži te neke životne mudrosti...

Inače, opšte je poznato da su najkritičnije godine u vezi one koje su deljive sa 7. Sedma, četrnaesta, osamdeset četvrta... ;) +

Bulgi, i tebi se dopalo.

Bulgi, i tebi se dopalo.

U braku? Prvih šest meseci... :)))

A, misliš na definiciju? Pa ono, dao sam plus.

е па хвала свима, ја задовољан

dok ne prdneš dok je ona tu (i obrnuto) ništa se ne zna

Ja reko Ciklo pisao. Eh, malo prežvakana tematika ali korektno odrađeno, očekivah i primer neki, neku sprdnju sa imenicom "mesecom" pa više istih u konotaciji sa brojevima od 3 do 9, heheh. Tada, naime, veza nekako, njah, mora zaživi:)