Prijava
   

Predsednik saveta roditelja

Funkcija koju u 99.99% slučajeva na sebe ponosno preuzima roditelj najveće šlihtare i najvećeg štrebera u odeljenju. Ovaj roditelj, najčešće skromnog obrazovanja i društvenog statusa, gaji neskrivenu potrebu da preko svog deteta ostvari sve uspehe za koje sam nije bio sposoban.

Često je u pitanju stariji roditelj jedinca/jedinice koji se u javnosti predstavlja kao kul lik dok kod kuće teroriše dete za svaku četvorku a ponekad i za 5-. Otvoreno priželjkuje da baš njegovo mezimče bude proglašeno za đaka generacije na kraju osmog razreda i da bi to postigao već od petog razreda lobira družeći se sa profesorima koje presreće po školskim hodnicima, uvaljuje im svoj broj mobilnog i nutka se da im završi ovo ili ono.

U školi je svaki dan, mada za to nema nikakve potrebe budući da mu je dete odličan učenik. Druga deca se uvek potajno pitaju kako to da ovaj roditelj nema obaveze na radnom mestu i tuguju što i njihovi roditelji ne mogu tako da izlaze sa posla i švrćkaju se kad požele. Dete predsednika saveta roditelja uvek samostalno kupuje poklon razrednoj za osmi mart i pohađa barem 6 različitih sekcija počev od recitatorske pa do ekološke.

Na roditeljskim sastancima ovaj roditelj se uvek javlja za reč u više navrata, sve zna i ima rešenje za svaki problem. Ultimativni primerci čak vode evidenciju o izostancima i ocenama druge dece koje u svako doba dana i noći mogu da izdeklamuju.

Primer 1 :

Radovanova mama : Kako vaša Ivana lepo uči, svaka joj čast! A naš Radovan se nešto opustio od kako je krenuo sedmi razred. Možda se i zaljubio a i kompjuter radi svoje, igra se po ceo dan a ja i muž ne znamo kako da ga malo obuzdamo. Dobio je trojku iz geografije pre dve nedelje a iz opšte-tehničkog ima ...

Drug Ljuba, metalostrugar (prekida sagovornicu u pola reči) : Iz tehničkog ima 4 na 3 a iz biologije je dobio 5 minus ali je bio na donjoj granici. Imao je 90 bodova a već 89 je četvorka! Zapisao sam sve na roditeljskom kada je razredna čitala! Ima i 38 izostanaka, od toga jedan neopravdani kada ga je likovničar izbacio! Ali dobro, krenuo je pubertet, ne mogu baš svi da održe kvalitet kao moja Ivana (pakosni kez).

Primer 2 :
Razredna (na roditeljskom sastanku) - Dečaci su počeli da zakazuju grupne tuče sa učenicima susedne škole. Sastaju se na velikom odmoru u parku prekoputa. Moram da vas upozorim da popričate sa njima i skrenete im pažnju da nije lepo da se biju sa drugarima samo zato što su iz druge škole a može biti i veoma opasno jer neko može da ponese nož i ...

Ivanin tata : U moje vreme svega toga nije bilo. Deca su danas preterano agresivna, to je sve zbog televizije i ovih video igrica. Mi smo baš zato našoj Ivani ograničili TV na 20 minuta dnevno. Decu treba upisivati na fudbal, košarku, balet, engleski - da se druže i steknu prijatelje. Eto mi smo našu Ivanu upisali na jahanje i tenis ali joj nešto nije išlo pa sad ide na ples i flautu a sredom ima časove nemačkog ...

Ostali roditelju se hvataju za glavu.

Razredna : Dobro, nema potrebe da sad pričamo o tome, ovo je roditeljski povodom tromesečja. Roditelji dečaka neka dođu sledećeg petka popodne, posle šestog časa, da popričamo o tučama. Obavezno neka dođu roditelji onih koji su se tukli a to su Mirko, Peđa i Zoran.

Ivanin tata (dobacuje)- I Aleksandar! On se tukao dvaput!

Razredna (zbunjena) - Dobro, i Aleksandrova mama obavezno neka dođe, ako Vi kažete da treba. Znači, ponavljam, idući petak neka dođu samo roditelji dečaka, reč će biti o tučama.

Ivanin tata već zapisuje u notes termin sledećeg roditeljskog na kom će, naravno, biti prisutan i reći pokoju reč iako ga niko nije zvao niti ima potrebe da dolazi.

Komentari

Јој,кад се сетим... Имали смо ми таквог у гимназији,ал су га онда сменили,јер су сконтали да се он само намеће,а једва ишта конкретно чини. После су поставили нормалног човека.
+

mrzi me da čitam! -

Е, значи, немам коментара. Мрзи те да читаш, па дај онда, одма' цепај минус. На нешто у шта је неко уложио труд. Ово је сајт где је поента да читаш. Ако те мрзи, шта си се који пимпек регистровао? Или макар заобиђи дефиницију и не гласај.

Па и ти што их мрзи да читају су материјал за дефиниције ;)

Jes' da su primeri malo rigorozni,al' suva istina..nažalost.
+

Defka ti je odlična, opisuješ svakog PSR, takla si me jer ne mogu ni da ih gledam.

Jao, imam kod mlađeg deteta nekog debiloida, nnedavno je ostao bez posla, pa jadničak, sad džedži u školi po čitav dan.

Mi, ostali roditelji, pazimo da ga slučajno ne očešemo, toliko je gadan!!!
Primere ne iščitah do kraja iz zdravstvenih razloga.

Moja braticina je imala jednog u srednjoj koji je navalio da deca umesto na ekskurziju u Italiju idu da posecuju srpske manastire. Sreca pa nije bio jedini Predstavnik, ali je trebalo dva meseca ubedjivanja budale.

5+ za ideju!
samo iz mog iskustva nisu to bili neki slabijeg obrazovanja i drustvenog statusa nego bas neki intelektualci pacenici koji su tu jer znaju sta i kako valja sa mladima jer, jebi ga, oni su u toku i u trendu...

Uu krusevackoj gimnaziji je jedan takav skinuo direktora sa mesta i postavio nekog levog, a za predhodnog direktora je glasalo 80% profesora. Nazalost ovaj iz mog primera je uticajan, nije palamud :D

Pretačno i svaka čast. +

Чарли, јел` твоје право име Ивана? Честитам за дефку, супер је.

Није, на сву срећу ;)

Чарли, управо сам приметио да нисам пропустио да плусујем ниједну твоју дефку. Нешто ми јако одговара у твом стилу...

+ Odlična definicija. Primeri su živopisni i baš kako treba.

Moja braticina je imala jednog u srednjoj koji je navalio da deca umesto na ekskurziju u Italiju idu da posecuju srpske manastire.

Ahahahaha...i da se osvrnem na Druga Ljubu, već duže vreme pokušavam da definišem ljude koji ne daju daci da gledaju TV, ali o tom potom :)

ti kao da si išla sa mnom u osnovnu.:)
autentičaan primer, definicija mnogo dobra. tema nesvakidašnja..
svaka čast +++++

Kad god vidim ime Ivana, moram da pročitam :))) Mada, osim imena, ništa se drugo ne poklapa :) Inače, dobra defka, sviđa mi se +

true +... sad bih ovde ispljuvala ovog sto je dao - jer ga je mrzelo da cita, ali nema poente kad on ovo nece procitati jer - mrzi ga da cita xD

Moj ćale je u prvom razredu bio postavljen za predsednika saveta, ali ga je mrzilo da ide na sednice pa je ubrzo smenjen.. i onda je došao jedan takav...
Inače defka je malo preterana, ali je zanimljiva i zato +

Нетачно. Класичан стереотип. Не може нико сам себе да изабере за то, а да ли је у складу са здравим мозгом да изабереш металостругара за такву позицију!?

Moja braticina je imala jednog u srednjoj koji je navalio da deca umesto na ekskurziju u Italiju idu da posecuju srpske manastire. Sreca pa nije bio jedini Predstavnik, ali je trebalo dva meseca ubedjivanja budale.

Туга...

а да ли је у складу са здравим мозгом да изабереш металостругара за такву позицију!?

A što ne bi bilo u skladu sa zdravim mozgom? ? Nije to pozicija predsednika države, nego običan savet roditelja u nekoj školi.

Стварно, шта то треба да значи? Шта фали металостругарима?

Да, али тај исти савет родитеља доноси круцијалне одлуке о школовању деце. Ипак би то требало да буде колико-толико образована особа. Обично разредни старешина предложи најподобнијег, а остали се једногласно сложе.