Prijava
   

Privatni fakulteti

Način da za relativno jeftine novce roditelji
umire svoju savest, a deca-studenti produže period
detinjstva bez odgovornosti.
Što se stečenog znanja tiče, nepristojno je pominjati.

Komentari

isto je i za državne, totalni nonsens od obrazovnog sistema. ja sam i na državnom i na privatnom i razlike su minimalne i to u korist privatnjaka.

Zavisi sta i kako ja imam pozitivno iskustvo sa elfakom u nisu(donekle), a za privatnjake, to je smejurija, i to zvanje menadzer, to bi trebalo da bude visa ili tako nesto, fakulteti treba da budu ipak vise za neke naucne discipline...

Moje dete je na privatnom fakultetu.
Jebiga... ;)

Pricajte sta hocete, na privatnom ti dovedu poznate profesore i imas praksu da se onesvestis...ali dobro,svako misli kako mu odgovara .

Sve zavisi koliko su ti visoki ciljevi, ako nisu mnogo a imas love, pici na privatni...

najbolji inzenjeri su sa privatnih fakulteta. /ironija

Gde u Srbiji? neverujem...

Državni fakultet = Idealna prilika da se mladi čovek/žena
na vreme suoči sa surovom realnošću:
Nepotizmom.
Cinizmom.
Lažnim vrednostima.
Korupcijom.
Ucenom na seksualnom planu.
Licemerjem.

etc. etc....

Ја ћу само ово да кажем, цело моје друштво је на приватним факултетима, само сам ја на државном. И ја и они пролазимо, само што ја током целе године учим, а они уче недељу дана пред испит...

Иначе сам самофинансирајући, не дајем много мање пара од њих, али искрено, а то сам и њима у лице рекао, моје студирање не може да се пореди са њиховим.

Предрасуде, затуцаност, генерализовање, затуцаност...

Ниси сви приватни факултети исти, на некима итекако можеш да научиш много више него на државним.
То што си ти пустио дете на Мегатренд или БК је твоја грешка ;)

Ko hoce da uci,bilo gde,uci ce..

Ne gazite po ljudima (: +

+, privatni fakulteti ne nude apsolutno nikakvo obrazovanje, isto znaju i poslodavci i mala deca...
Možda ima i dobrih na divljem zapadu, pa aristokrate tamo za keš dobiju i pristojno obrazovanje, ovde je sve to ubi bože

У приватизованим фирмама не признају се дипломе српских приватних факултета,пошто то углавном странци купују.
Реално,на државним факултетима одмах научиш и шта је сурова реалност како би после знао да се избориш са околином. На приватним тога нема.

Мислим,пошто углавном странци купују наше фирме.

Ma, ako je moj drugar za mesec dana položio 10 ispita na Megatrendu, odma' vidiš kolko je sati...
Osim toga, mnoge su lokalne glavešine završavale za godinu dana, čisto da pred Bogom i narodom imaju dipl.ek., ne sumnjam da je isto i na republičkom nivou

Зашто сви који НИСУ МОГЛИ да заврше државни па прешли на приватни говоре како су државни и приватни исти!!??Треба ли сте онда остати и исто тако лако завршитии државни и доказати како је исто.
Пола мог друштва је на приватном ,наравно после неуспеха на државном.Те из прве руке знам да је довољно да дођеш на испит и да добијеш 6!Положе по 10 испита за две недеље.Па,и на најлакшем државном (типа учитељски) је то немогуће.Једна моја другарица је фабус завршила за 9 месеци...а сви остали су у року завршили.И сви седе и не раде ништа.Фала Богу.Ко би нормалан вас запослио!!??Приватни факултети су једно обично смеће и да имамо правни систем у држави (бар функционалан) давно би сви до једног били затворени!!!

Dobra ti je ova zadnja rečenica :)

ja sam na privatnom i pricao sam sa ljudima koji su zavrsisili isti, svi do jednog zaposleni tako da ja ne znam gde vi zivite :)

Као носачи џакова!!Или код маме или тате!
Наравно да браниш своје.
Свако ко је и мало обективан зна право стање ствари.
Уздравље!!

Србија је можда једина земља на свету где су приватни факултети ГОРИ од државних. Можда ту и тамо има изузетака, али је углавном ово тачно.

Pricajte sta hocete, na privatnom ti dovedu poznate profesore i imas praksu da se onesvestis...ali dobro,svako misli kako mu odgovara .

Шта, као на државном нема познатих професора? :) Шта мислиш, где су студирали ти познати професори? Да нису на ''Мегатренду'' можда? :)))

Глупо је више наводити примере кад их сви знамо, али ево... Најбољи друг из средње је обновио прву годину на Економском, дао укупно 2 испита. Пред обнављање и дуги пут се пребацио на Сингидунум и напрасно почео да даје испите, ево сад завршава трећу. Да којим случајем не знам колики је нерадник, чак бих помислио да га је прфатни факс инспирисао да ради, али он и сам каже да ништа не учи, пуштају их на испитима да пролазе, преписује на испитима опуштено итд.

Мада, коме се јебе за економију. Хвата ме језа од оних кадрова са приватних медицинских факултета... :|

ja sam na privatnom i pricao sam sa ljudima koji su zavrsisili isti, svi do jednog zaposleni tako da ja ne znam gde vi zivite :)

Запослени су јер имају кинте. Свако може да купи себи посао или да га добије код богатих родитеља. Ја не знам где ТИ живиш.

"Мада, коме се јебе за економију. Хвата ме језа од оних кадрова са приватних медицинских факултета... :|"

Džizuse!! Zar postoje privatni medicinski?! :))

Ја се искрено надам да не постоје. :)

Хтели су да отворе пре 2,3 године па им нису дали. ;)
Само нам то још фали.Ако ништа друго бар су нам природни факултети признати свугде у свету,да се не увреде ови са друштвених. :)

Ne vredjamo se, al se ni prirodni svi ne priznaju svuda u svetu.
U NS se zna ko upisuje medicinu i stomatologiju, od korupcije nigde ne mozes pobeci. Tako da mene i to uzasava. Cast izuzecima, kojih ima i koje poznajem. Potpisujem sve sto je Dzimi rekao.

Постоји приватни медицински у Нишу. Онај џибер из Прслук бенда (Сандро, Сани... тако нешто) им је ПР или тако неки курац.

"Мада, коме се јебе за економију. Хвата ме језа од оних кадрова са приватних медицинских факултета... :|"
Džizuse!! Zar postoje privatni medicinski?! :))

Постоји, постоји... И сад скоро је била нека прича да се уведе неки закон да у правосуђу, здравству и образовном систему не запошљавају људе који су завршили приватне факултете. Наравно, одмах је ту искочио онај УНИОН да критикује то, а убрзо су им се прикључили и остали приватни факултети.
А иначе у НС-у, има неки приватни Правни факултет, који годишње избаци око 200 доктора правних наука... а то није реално.