Prijava
   

Prodavci na Kupindu i Limundu

Ovi popularni sajtovi za regularnu i aukcijsku kupoprodaju stecište su najrazličitijih individua. Ponuda je raznolika, a prodavci se mogu svrstati u nekoliko kategorija.

1. Šverceri/prodavci robe koja je ispala iz kamiona - Oni rade na veliko. U ponudi imaju dvadeset Plejstejšn 3 konzola, kutiju Bitz slušalica, dva sanduka Er Maksova... Sve što vole mladi. Njihovi artikli odlaze daleko ispod cene koju biste platili u prodavnici i njih živo zabole za to. Oni imaju profit. Uglavnom nisu upoznati sa karakteristikama ponuđenog proizvoda.

2. Svaštari - Srešćete ih u kategoriji razno. Oni su internet ekvivalent prodavaca sa buvljaka. Voljni su da prodaju sve - od najvoljenije zbirke pesama do gumica za tegle. Prvenstveno za cilj imaju da se otarase datog predmeta, pa se vode devizom ''što da ne uzmem i neke pare''. Cenovnik njihove ponude je u rangu od jednog dinara (preovlađuju) do dvadeset hiljada (za bicikle i slično).

3. Kolekcionari precenjivači - Prisutni su u svim kategorijama, a zajedničko im je što su nerealni pri određivanju cena za svoje proizvode. Ubeđeni su da svi dele njihovu fascinaciju polovnim traktorima, ili pak špilovima karata. Cene su basnoslovne, a vreme od postavljanja ponude se meri godinama.

4. Regularni prodavci jednog tipa artikala - Fini ljudi, najlakši za poslovanje. Poseduju npr. obimno nasledstvo od pokojnog dede u vidu knjiga o Prvom svetskom ratu i radi su da ih se otarase. Ponudiće objektivnu cenu, okačiće prave fotografije i to je to. Neretko pristaju i na korigovanje tražene sume.

5. Jednokratni prodavci - Naiđu jednom, prodaju nepotrebno sranje, i više se ne uloguju.

1. Prodajem Ejpl Iped, crni, nov, kutija, full oprema, garancija, cena 200e, mogućnost ličnog preuzimanja u okolini Batočine.

2. Drvena čuturica, finog izgleda, domaća izrada. Uz nju dobijate roze salvetu i pakovanje Stars žvaka na poklon. Cena 500 dinara. Šaljem poštom.

3. Samolepiva sličica Geri Lineker za album Meksiko '86, savršeno stanje. Cena 12000 dinara. Lično preuzimanje NS, slanje post ekspresom.

4. Knjiga ''Hazarski rečnik'', stanje 4-, cena 220 dinara. Organizovan prevoz na teritoriji Beograda.

5. Neki vojnički prsluk. Recimo iz Drugog svetskog rata. 2000 dinara. Ili po dogovoru. Slanje post ekspresom ili lično preuzimanje.

Komentari

Sto ih ti fino proucio
+

Dosada čini čuda. :) Hvala.

Može ova čuturica nekako za Berlin da se pošalje? A? :)

+

Možda, ali plaćanje isključivo u dinarima. :)
Hvala.

Шверцери били довољни за плус...:)

Ja bih eventualno izmenio naslov i odabrao ovo.

Hvala Bili na komplimentu.

Продајем голуба на лимунду. Сам се достави.

Одлично је ово.

Ѕлажем се са колегом изнад +

Ovo si odradio ekstra-ovsebujno. Bravo

Могло је боље, мада је и овако кул, ајде. :)

Мени су најјачи они који продају ђубре и у наслове гурају речи типа ЕКСТРА, ношен 100 пута али КАО НОВ, гитара ЈЕБЕ КЕВУ и сл. Продају фазон патике за баскет код којих ти пола ноге вири напољу и смрде на чарапе од 100 динара са јацпија или полупопуњене свеске.

e'o i prve odabrane, čestitke

Još se smijem ovome

stanje 4-

+

zaboravio si jedan veoma bitan deo cele te zavrzlame
http://vukajlija.com/reakcije/110486
+ i *

Genijalno. Istinito +

Tek sad videh da sam dobio odabranu. :)

Hvala svima!

Sta hvala, isprozivao si me a ja ti jos dam + i * :D

Geri Lineker

AKO NEMAŠ GASKOINA NE MERE!!! ;+)