Prijava
   

Promeni redosled poteza

Šahovska mudrolija. Naime, nekada je logično u istoj poziciji da će jedan potez pratiti drugi, te neiskusnom igraču može delovati da je redosled potpuno irelevantan, iako od istog može zavisiti ishod partije. Izvući topa na otvorenu liniju, pa skakača na c3 nije isto što i obratno, sa kojih razloga stare kajle savetuju mlađane magnusevanabe da pre nego što gurnu drvce, vide ima li vajde u malom šaflovanju poteza.

Inače, kao i sve ostalo usko vezano za šah, apsolutno primenjivo na realan život.

- Pazi ovo, znaš Đepeta iz Mašinske, onog što nema desnu šaku, pa nosi protezu sa rukavicom ala Majkl Džekson?
- Znam, šta sa njim?
- Smuva sinoć u Rupi na rejvu onu malu čabastu ravu što šljaka u lokalu Mladena Sipca, onom kineskom Viktorija's Secret.
- Aha, i?
- Pa, otišli mu matori na partiju preferansa kod jednog bračnog para što su upoznali na promociji nutribuleta, pa mu ostavili praznu gajbu.
- I, privede je?
- Da, i pazi dalje, uveo je u sobičak i odmah roknuo mrak prekidačem.
- Aha, i?
- Spustio je na onaj njegov buđavi madrac, krenuo da joj palaca čovečuljka, i sisoje pederski skinuo protezu i roknuo joj patrljak u mezimicu.
- Ma, nemoj da sereš?!
- Majke mi, i slušaj ovo, krene on da druka, druka, druka, kaže mladica poludela, toči lubrikant k'o iz bostana, skvirtuje i uvija se kao da joj radi egzorcizam, svršila 17 puta.
- I?
- I, brate, smorio se Đepeto posle dva sata drukanja, počeo mu bridi patrljak, setio se da ga izvadi i da muljne stojka.
- I?
- I, brate, tu se zeznuo, nije prvo znao šta ga snašlo, dohvatila kaktus što mu poklonila keva za Materice, krenula da sikće i vrišti i odjednom se samo iznenada uspravila pred njim kao vampir iz kovčega sa kaktusom pod jugularnom venom i tiho mu saopštila:

"Šta to glumiš, Đepeto pičko, vadi taj prst , vraćaj onu stvar..."

- Auuu, ccc, nikad od Đepeta šahista...

Komentari

Prost primer:
Pišati pa prati ruke, i prati ruke pa pišati nije isto, a svodi se samo na redosled poteza +++

точи лубрикант ко из бостана - цела једна нова дефиниција.
Очекиван свршетак у примеру, ал што и да не, усклађено с насловом.
+

otišli mu matori na partiju preferansa kod jednog bračnog para što su upoznali na promociji nutribuleta, pa mu ostavili praznu gajbu.

predivno +

прељепо +++