Prijava
   

Propadanje kao standard

Majčica Srbija nam je izrodila mnoge voljene sinove, ali, eto, sve nam manje 'šenice rađa, iz godine u godinu, te i dragog nam 'leba ponestaje, a u Srbiji, zna se, nema 'leba bez 'leba, i sve dok je 'leb i s 'leb od nas će nešto i biti, ali, kada nam i to ponestane, a onda se dohvatimo dobre stare patetike, te nam majčica nam Srbija noge pere suzama svojim, tugom pregolemom, patetikom neopevanom ni u Hasanaginici, patetikom koju ni Ivana Žigon ne bi iznela do kraja i sve nas ubeđuje, prolivajući te suze na davno pocepane i promočive čizme naše, kako smo srećni, kako smo mnogo srećni što smo živi. I to je, valjda, naš najviši standard. Posle toliko ubeđivanja i toliko suza prolivenih, jer narod nema 'leba da jede, tamo neki ljudi ne primaju plate nikada, jednog čoveka je spopao neki rak, neki tumor gadan i, nemajući šta da jede, on ljušti svoju kožu i gricka kako bi preživeo, normalnog čoveka još i stvarno počne da grize savest što traži da mu sati koje je odradio budu plaćeni, i to još na vreme, mamicu mu jebem razmaženu, toliki luksuz! Da neće možda i da jebe nešto ponekad? Posle svih suza koje proli majčica nam mila naša i napaćena, ja apelujem da mi svi otvorimo račun u banci i da istoj toj našoj majčici plaćamo mesečni dohodak zato što nismo prosjaci na ulici, zato što nismo zaključani u ludnici, zato što još uvek nismo, ako nismo, oboleli od raka, tumora i side, i, pre svega, mi treba da našoj zemljici uplaćujemo platu i staž zato što ''uvek ima neko kom je gore nego tebi.'' Daklem, APELUJEM! APEL! APEL! APEL!

''I, kakav je standard u Srbiji? Kako živiš?''
''Uuuuu...visok jebo te. Imam skoro sve vitalne organe i više od 50 kg! Ja sam bre bogataš!''

Komentari

'Oću komentare. Poželela sam se komentara. :(

Evo ti komentar, lolo. +

Iskršio si se. Ja bih da neko popljuje, pa neko da se raspravlja, pa onako...živo, sele, živo...odavno me nije bilo, a ovako da me dočekate? cccc :)))

A jebiga, sa kim da se prepirem? lolo
Ja sam makar dočekao, izgleda da jedini pazim na komentare. :D

i više od 50 kg

Volim te elegantno popunjene, sve se ređe sreću danas. +

Surovo istinito opisano! Prosto mi žao što si u pravu i moram da ti dam plus.

Duhovit primer i zato plus. Iskreno, definicija mi se i ne dopada previše jer je isuviše patetična za moj ukus. Već je sve odavno rečeno i sve se već zna. JEbiga - možda sam ja isuviše mlad da shvatim težinu života koju si ti tako pesimistički kategorizovala ( 25 mi je leta ) ali se ipak posle svih sranja koja su mi se dešavala ( a nemaju baš sva veze sa ovom zemljom ) osećam dobro i srećno jer znam da kvalitet života zavisi od MENE a ne od jebene DRŽAVE. Svaka državni aparat je loš, miss Nin. Od POJEDINCA, smatram, zavisi gde će i kako dogurati. Zato komunizam i nije jebeno uspeo. Pozdrav.

p

Hvala, ljudi.
Profe, ne radi se ovde o pojedincu, nego o postavljanju bolesnih standarda. Patetika se, naprotiv, ismeva.

''Uuuuu...visok jebo te. Imam skoro sve vitalne organe i više od 50 kg! Ja sam bre bogataš!''

Ja imam oko 100 kg, znači ja sam tajkun lolololo
+++

možda sam ja isuviše mlad da shvatim težinu života koju si ti tako pesimistički kategorizovala ( 25 mi je leta )

Ниси млад, таман си.

Иначе, допада ми се ово. +