Prijava
   

Prosvetari

... ili ko voli, prosvetni radnici. Sve u svemu lopovi najveci. Prave se nevini, kukaju da nemaju para, a u stvari puni su ko brod... dobro ne bas ko brod ali imaju prilicno dubok dzep. Radno vreme se krece od 4 do 6 casova sto uopste nije mnogo. Glavna fora im je da se zale na losu decu i kazu da im to cini posao teskim. Kradu sve a posebno roditelje dece koje su tek posla u skolu. Prvo ih oderu za knjige, a potom i za ekskurzije. Deru deru i samo deru... Po detetu uzmu preko 3 soma plus idu za dz. Od svega sto prodaju deci, uzmu procenat. Pa se posle zale kako su ima male plate... ccc... izgleda da idiotizmu nikad kraja...

Komentari

Kakve veze imaju prosvetari sa kupovinom knjiga? Pa to je do Zavoda a ne do njih. A da posao jeste ladovinka vremenski, jeste. (Ali kad se setim kakvo smo mi bili odeljenje... ne bih bila u njihovoj koži :)

od prodaje knjiga uzimaju procenat... napisao sam lepo...

Samo da se zna, fakultet i srednja skola nisu obavezni.Ne vidim cemu toliko kriticizma prema profesorima, kada oni nemaju punoveze

A... preĆera ga, lepo ti reče čovjek. :)
Vidi, mislim da oni ne deru sa knjigama, možda 3% njih uzima procenat... ne verujem da bi bili svi tolike stoke... ja ću biti profesorka za 2 godine, pa ne bi mi sigurno palo na pamet da pljačkam decu. Ali deru s nečim drugim što nisi pomenuo. Sa privatnim časovima i pripremama za prijemne.

Čekaj, na koje si profesore mislio? Na srednjoškolske, fakultetske ili sve?

hehe pa ti nisi ni citala... pise deca koja su tek krenula u skolu tj osnovci... a to za prijemni ne deru jer se to odvija u okviru skole... bar je tako bilo kad sam ja isao u osnovnu

Čitala sam ali nisam nešto studiozno... spavala sam 2 sata, a imala sam 4 ispita od početka nedelje... tako da se nadam da mi nećeš zameriti...

Nekako mi je taj deo "otkad pođu u školu" promakao kao odrednica...

A letovanja, zimovanja, rekreativne, idu za dz i uzmu po razredu bar 500 evra, lopovi bre.

Ubica, samo da znaš da srednja skola, ni fakultet nisu obavezni ni za profesore. I Urke uopšte nije prećerao, iz mog iskustva su baš takvi, ako ne i gori.

Kao i u svakoj profesiji i u prosveti ima svakakvog šljama, ali molim vas ne prozivajte i one koji to nisu. Znam i ljude koji nisu dovoljno plaćeni u odnosu na to koliko savesno i korektno obavljaju svoj posao.

Bas su sljam, namaknu nekad cak i do 500 eura na knjigama i izletima. Znas sta se svasta moze uraditi za te pare u cetveroclanoj porodici? Pa tek kad odu u penziju, pa lovatori postanu...

Moja stara je nastavnica srpskog i smataram da ova def. uopte nije realna. Jeste da je radno vrijeme krace, ali sta je npr sa kojekakvim sekcijama sto mora da prinudno vodi, sta je bas sa tom nemirnom djecom koja ti po citav dan piju mozak. Zena kad dodje kuci jos minimum 4-5 sati sjedi i pise pripreme. Poslije toga ispravljanje kontrolnih, pismenih i ostalog. Kad se sve presabere radi vise od deset sati.
Sad radi skolske novine. I sta ce imati od toga? Kurac. Pare ce ici direktoru u dzep.

Pa šta ako deru za privatne časove i pripreme? Znanje i treba da bude skupa roba. Većina prosvetara u školama su ipak veliki ljudi po meni.
I neka bre uzimaju pare i na ekskurzije.Jok nego će za džaba da preuzimaju odgovornost za 30 pijanih budala po razredu. :)
I siguran sam da ima više nepravde od djaka prema profesorima nego obrnuto.

Niko ne kaze kako jebeni frizer makazama i cesljem namakne hiljade eura mjesecno. Jos mu se moras najavit.

Da...Pljuje se po ljudima koji su vas naučili nečemu u životu, a po zanimanjima koje svaka šuša može da završi i još te dere za to-ništa.