Prvo završi fakultet, onda radi šta hoćeš

NikadVise-AjMozeSutr 2009-07-19 12:06:00 +0000

Omiljena rečenica roditelja.

Izjavljuje se čak i pri pomisli studenta da se pored fakulteta bavi nekim volontiranjem, poslom, sportom, društveno korisnom aktivnošću, ili, ne daj Bože, zabavljanjem! Jedna od uvreženih zabluda roditelja koja kaže: "Ako se naše dete ne bavi ničim drugim, onda sigurno stalno uči."

Jedna od rečenica koja dovodi do duševne distorzije kod mladih i ambicioznih ljudi iz sledećih razloga:

1. Ukoliko mladi i poslušni student, kao što mu i ime kaže, posluša roditelje, šta će staviti u CV sutra kada ga poslodavac priupita?

2. Ukoliko mladi i preduzimljivi student, kao što mu i ime kaže, nešto preduzme, kako će preživeti roditeljske opaske za vreme studija?

Sin: "Ej, matori, čujte, imam jednu jako lepu priliku za praksu u Nemačkoj! Čak je lepa i zarada, al je odlično za karijeru! Šta mislite?"

Roditelj(i): "Super sine, ali, bolje ti završi prvo fakultet, onda radi šta hoćeš. Tako ti je sigurnije."

4
51 : 3
  1. živa istina i dobro sročeno samo tema neorginalna,msm da sam više puta čitao nešto ovako,al kad pogledaš šta je ovde uopšte orginalno...++

  2. Univerzalna rečenica srpskog roditelja! +

  3. Da je originalno ne bi bila univerzalna rečenica :-)!

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.