Prijava
   

punk

Muzički pravac i način života. Klinički proglašen mrtvim. Ali, to je ceo smisao panka...

Pank je borba protiv svega, svim sredstvima i bez ikakvih izgleda za pobedu. Jer, ti ako se boriš protiv vlasti i pobediš, ti postaješ vlast, ti postaješ zlo protiv koga se ugnjetene mase bune.

Pank je mrtav, jer da je preživeo sedamdesete sad bi se prodao, živeo na pinku i snimao reklame.

Ali borba se nastavlja, možda ne na ulicama, ali u umovima dece i tinejdžera koji su drugačiji i mrze sve one koji su isti.

Komentari

lepo rečeno +
e sad, zašto pišu po zidovima PUNK'S NOT DEAD... nije li to još jedan paradoks. Jer da je živ... Ali neću dalje. Složio bih se sa mediokritetom od Biljane Srbljanović koja je tim rečima ofirala Handkea, koji je pankos u praksi (antiglobalista, ima razumevanja za prokazane...)

+, mada današnji klinci koji misle da su pankeri, pritom nose skupu odeću iz Urban Shopa, imaju kompjuter-mobilni i slično nisu pankeri niti imaju bilo kakve veze sa onim pokretom 70-ih godina prošlog veka.

Sto rece Arte... Punk je socijalna, narodna kategorija. Tekstovi su takvi, sve je u tom ritmu, fazonu. A 'oourbanizacija' je zahvatila sve, pa i punk. Nadam se da ce ih (vas) ostati jos, ako nista, za dobru krljazu s nama metalcima! :-)))

Kad reče socijalna kategorija, evo junačkog ciklusa KUD Idijota: 1. Fuck the System 2. Jebem ti rat 3. Sirotinja uvek najebe.

The great rock´n´roll swindle.

punk je iskonsko stanje svesti svakog coveka.i zato nikad i nece umreti.

''Ali borba se nastavlja, možda ne na ulicama, ali u umovima dece i tinejdžera koji su drugačiji i mrze sve one koji su isti.'' - Mrze sve one koji su isti ? Cekaj , hoces da kazes da Punkeri nisu svi isti ? Svi se oni trude da bude drugaciji od drugih a ustvari su isti kao i svi ostali koji se trude da budu drugaciji. u svakom slucaju + za defku.

Punk's not dead ne znaci da pank nije mrtav msm to nije samo to,punk za engleskom znaci djube,i to znaci da djubre nije umrlo,djubre u nama i oko nas!

Ne slazem se da vise nema pravih pankera. Jest da ima takvih klinaca koji se loze samo na stil oblacenja ali im i onih da kazem starih pankera koji bukvalno zive pank. Ja sam jedan od njih bas sam nedavno upoznao klinca koji je navodno panker i kada sam ga pitao koje bendove slusa on mi odgovara darkwood dab, Obojeni program i jos neke bendove sa jelen top 10 liste sto je za mene cista klomercijala. Danas da sretnes nekog ko slusa "Direktore","Gobline", "Pekinsku patku" a da ne spominjem strane bendove tipa "Dead Kennedys" , "The exploited", "Sex pistols" vrlo retko. A kad bi pomenuo celtic punk... phuuuuuuu!!!