Prijava
   

Pušenje u trudnoći

Jedna od rijetkih stvari koje zaista izazivaju bijes u meni! Kad bi kako mogao, tukao bi te žene!
Prema novijim istraživanjima pušenje u trudnoći ima slijedeće efekte na bebu:

- obično se rodi prije vremena
- obično ima smanjenu težinu i dužinu
- veća je šansa za spontani pobačaj
- veća je šansa da dijete bude rođeno sa deformitetima

ako bude imalo sreće, pa ga sve te stvari ne snađu ipak će u prosjeku u odnosu na drugu djecu čije majke nisu pušile u trudnoći:

- imati slabiji uspijeh u školi, naročito iz matematike
- imati veću šansu da bude agresivno
- imati veću šansu da bude hiperaktivno (ne u pozitivnom smislu, već u smislu da se ne može ni našta usredotočiti)
- imati veću šansu da ispoljava čitav niz poremećaja ponašanja
- slabije će čuti u bučnom okruženju
- imaće veće šanse da i samo postane pušač
- imaće niži IQ
- mozak će mu generalno biti slabije razvijen i u pogledu mase i u pogledu strukture, nego kod djece čije majke nisu pušile u trudnoći

Primjećeno je i da su dendriti kod takve djece znatno manje podložni grananju, pa se tako neuron može povezati sa znatno manjim brojem drugih neurona nego što bi bio slučaj da mu majka rođena nije duvanila u trudnoći.

Eto, naravno da nikoga ne namjeravam zaista tući, ali takva neodgovornost prema rođenom djetetu, takav kretenski egoizam, prosto vapi za batinom.

Komentari

vidio bi ja tebe da si pusac, pa jos i trudan... :)
a plus, naravno

Zaista odvratna stvar, super ti je defka i stvarno verujem u sve što si napisao!
+ k'o kuća! :-)

u pravu si, i podrzavam... ali ovo sto si ti napisao nije definicija.

Gledaj malo svoja posla, svoju ženu, sestru, a druge trudnice ostavi na miru i mani se brošura iz lakog štiva vezanih za trudnoću. Komšinica Slavica Ciganka pušila kao Turčin o rodila tri zdrava deteta,zato, minusčina kao vrata.

Pa ovako, ovo nije iz neke popularističke brošure, nego sam skupio iz raznih naučnih članaka na internetu, a što se tiče Slavicine djece, možda su zdrava, ali kao i većina romske djece, vjerovatno imaju čitav niz poremećaja ponašanja, a i nešto sumnjam da će ići u školu, a kamo li tamo postići neki uspijeh.

Npr. moja majka je u trudnoći pušila, doduše, veoma malo, 1-2 cigarete dnevno (ako joj je vjerovati), a ja sam primjetio da ponekad u bučnom okruženju kad sjedim u nekom društvu ne mogu najbolje razabrati kad neko priča ako sjedi malo dalje od mene za stolom, pogotovo ako priča brže. Tako mi se desilo iks puta, da neko ispriča neku žestoku izvalu i svi se krenu smijati, jedino ja ne, i onda misle da nisam skonto foru, a ja je ustvari nisam ni čuo, tako da ispadnem glup.

A inače nemam problema ni sa sluhom ni sa osjećajem za muziku, jedino mi je slaba tačka razabiranje verbalnih informacija u bučnom okruženju.

Svaka ti je na mestu

ahahahhaahhahahahaha
tražila sam neku defku orala i naletila na ovo
hahahhahahahaha
kakav fejl :DDD
sunce ti
eto moja mater je pušila doke je mene nosila, ne ono kutiju dnevno, al je pušila p nisam ništa od ovoga.... mozak mi je ok, inteligentna sam sasvim dovoljno, u školi je bilo sve vrh, nisam pušač.... hahahahahhahahahahahahah totalni fejl ti je ovo sve
a eto sa moja dva brata nije pušila, bila je sva divna i krasna pa su ispali skroz nakaradno :DDDD
FEJL FEJL FEJL