Prijava
   

Pustiti cupi na ispašu

To je momenat kad, posle višegodišnje veze u kojoj ste prošli Scilu i Haribdu, i čitavu lepezu osećanja od „brate, kakve oči ima, i struk, i guzu“ do „brate smučila mi se, ubio bi je na spavanju“ dođe čas u kome ti tvoja Maja ili Jelena ili kurac-palac snajka objavi kako je, eto, već neko vreme razmišljala da ti saopšti kako se odlučila da se poda nekom mrgovu iz susednog bloka kog je overila u teretani i koji će odsad imati tu čast da na svojim mesnatim plećima nosi teret njenih prohteva i želje za perspektivom, jer to je ono što ti je stalno nabijala na nos, to da joj treba perspektiva a s tobom toga nema, nema perspektive. I ti polako shvataš da ti je na vrata, kao dar s neba, pokucala – Sloboda, i tada, skroz cool, odjašeš sa poprišta oproštaja kao Talični Tom u izmaglicu njenog sjećanja.

-Sine, de si bre, smucaš se krajem ko duh, šta ti je, što si tako neispeglan?
-A-hm... da... de si, bre... evo, šetam malo...
-Dobro, š’a ima, de ti je Jelena?
-Ona je, znaš... sad sa Miletom Bizonom...
-Mile Bizon?!? Onaj što je na leđima istetovirao jedno ispod drugog citat iz Biblije, poslanicu Korinćanima 1.18, i stihove iz Karleušine pesme POSPAN POSPAN POSPAN RANJEN RANJEN RANJEN JOŠ TE VOLIM?!?
-Taj... mada nisam čitao to na leđima...
-Pa nisam ni ja, ali svi to znaju, to se prepričava... I kako se to dogodilo, jel je Bizon oteo sa konja, vezanu a tebe istreskao o ledinu ili je pribegao nekom sofisticiranom metodu, zakucavanje eksera pesnicom, nokautiranje ciganske mečke u prolazu?
-Ništa od toga, Jelena je bila preduzimljiva pa mu se preporučila nekim dubokim dekolteom na mašini za tricepse... ili to behu bicepsi? Sad valjda ima perspektivu...
-Pa koliko vidim, sine, ti si pustio cupi na ispašu! Mašala, alal ti kurac, sad si slobodan čovek... Mi mislili da ćeš zauvek da ostaneš u toj kaljugi, da će Jeca sirotom da ti isisa poslednju kap sperme i da te ispljune ko kožuricu slanine na zamrznutu ledinu!
-Nije se tako dogodilo, sine, Mile Bizon me spasao, ima sveću da mu palim svakog četvrtka!
-I da mrmljaš poslanicu Korinćanima naizust, jakako! Ajde ti meni lepo da platiš jedno pivo, valja se, dok Mile Bizon spava tvoju bivšu, neka ih, ljubi ih majka!
-I dva piva, sine, ako treba, i dva piva...

Komentari

naučio si da linkuješ? +++

Naučio, moraš stalno da obnavljaš znanja, ništa nije zauvek... krečana. :)

razumem te, i mene pregazilo vreme...kad ne umem nešto po internetu, ja pitam moje dete...

Ja uživam u tome kad vidim kako dete nešto ume bolje od mene... to je totalno cool, da nema sujete, nego mi dete objašnjava kako da opametim mobilni, recimo...

pa to...objasnio mi moj telefon, ja i nemam pojma šta sve može, ljubi ga majka, sve je pametan na mene.

Korinćani 1.18 su izuzetan umetnički dodir, čestitam

Korinćani 1.18 su izuzetan umetnički dodir, čestitam

Umetnička parabola, takoreći...

Pa đe si Prase, puška te ne ubla?

Skoro da me ubla, prijatelju... al utekoh!

Šta je po srijedi, ako se smije pitati?

Ma jok, bre, ništa posebno... pad inspiracije, definicije mi izmiču kontroli. Povratiću se...

koi si ti lik jebote ne verujem