Prijava
   

Radnička kiša

Vremenska nepogoda koja se tempira tako da bi se ispoljila baš u ono vreme kada radni narod krene na ili sa posla. Dok čekaju autobuse, stoje popakovani kao grisine u istim, pokušavaju da se probiju i manevrišu kroz zakrčene ulice, kreće blago rominjanje sa neba, koje se pretvara u poplavu u roku od 2 minuta, a zatim traje TAČNO 5-15 minuta, tj. onoliko koliko ti je potrebno da uđeš u kuću ili u objekat u kome radiš, a onda prestaje kako kročiš na suvo i toplo i nestaje kao da je nikada nije ni bilo.
I onda ti stojiš, kao pokisli pacov, gledaš kako se napolju razvedrava, pomalja se sunce, duga, samo zeke što ne počnu da skakuću okolo, cvrkuću ptičice i cveta cveće.
Količina stresa koju proizvede naizgled običan i bezopasan fenomen pretvorena u električne impulse mogla bi da napaja strujom celu Srbiju 3 meseca, ili pojedinačnom građaninu da razgovara telefonom 1 mesec bez telefona i bez provajdera, pravo iz sluđene glave.

Rame uz rame sa radničkom mećavom i radničkom poledicom, pogotovo ako tabanate.

Komentari

+
Права утјеха за оне којима тешко пада чињеница што на посао одлазе раније од бећине осталог радног народа, а у ствари прије кише, гужве и осталих непогода

Radnicka je muka pregolema!
Najgora je verovatno rudarska kisa, to je pljusak koji ispraca i dopraca rudare!

Lepo ti to sve pišeš, svaka čast. +

Ja sad htjedoh definisati, pa reko' da provjerim. Odlična ti je def!