Prijava
 1.    

  Ranac

  Stativa.

  - Peđa daj ranac.
  - Što?
  - Pa igramo na male, konju.

 2.    

  Ranac

  Prekretnica u životu svakog autostopera. Od stisnutog stoperčića koji uza se ima samo telefon i nešto siće u džepu (koju nipošto ne želi potrošiti na autobusku kartu), pretvara te u samouvjerenog dasu koji smjelo diže palac na bilo kom proširenju.

  Mnogo te boli ćundara što te tatin sin u iks-petici neće udostojiti ni pogleda. I što će proćelavi čiko pokazati prstom kako, tobože, skreće tu blizu.
  Eeej, pa ti imaš svoj ranac! U rancu duks, četkica, pasta, jedne čiste gaće i peškir (Zašto peškir? Pitaj Daglasa Adamsa, druže). Osjećaš se nekako mobilnije, sigurnije... Stavljaš sluške u uši, zadjeneš palčeve za kaiševe svog ranca i čekaš sljedeće auto.

  Ako već stopiraš, stopiraj sa rancem. Ne zajebavam se. Stvarno.

 3.    

  Ranac

  Grba. Ili terapeutik za lečenje iste, ukoliko je npr. lik prosekao prednji zid i smestio svoj višak u šupljini ranca.

  - Je li ovo neki patuljak iz šume?
  - Koji bona patuljak? Pa to je grbo, samo mu narastao ruksak. Pa gde si ti grbo grbavi?
  - E Ratko care!

 4.    

  Ranac

  Svakodneva pojava i svi smo ga makar jednom upotrebili. Ali se u ovoj familiji torba mogu naći mnoge klase ranaca:
  1.Borbeni ranac-
  a.) upotreba u armiji.
  b.) prvački ranac natovarem celokupnim knjigama od prvog do četvrtog razreda
  osnovne škole težine do 20 kg. đak koji ga nosi je i sam tenkista, kapitalac, dobro podgojen od babe i keve da može da izvrši svoj zadatak i nosi ovo čudo svakog radnog dana u školu.
  2."srećni" ranac-najčešće vlasništvo sujevernih ljudi. nosio ga je i stariji burazer pre vas ali vi ga opet nosite jer "ma donosi mi sreću, nema veze što se malo pocepao". stadijum raspadanja uveliko ušao u fazu izotopa Radijuma 214.
  3. Metal ranac-mnog kul ranac. Mora da je bio makar jedan u vašem odeljenju. Na njemu su ispisani svi metal bendovi + bedževi ako neko ne provali šta slušate pored majci, kose, jakni, martinki i sl.
  4. Fancy ranac (torbica)-potpun šik i ultra moderan. ako je zlatan i ima na sebi D&G(Dragan i Goran) e odna je mnogo Extra. nose ga dEVojCxicE za koje ne možete objasniti šta traže u školi ili na faxu.
  5. sportski-sličan rancu pod 2. ali vonja u radijusu od 3 metra zbog tika sa treninga.
  6. turistički-kad nekog vidite sa ovim na leđima znajte da nije odavde. hiper verzija tačke 1. verovatno je stavio u njega ženu, decu i kera sa sve kućicom i krenuo na put oko sveta (peške?). obično je plav.

 5.    

  ranac

  Grba.

  Protivnički navijači su vikali Milošu Šestiću (pogrbljenom fudbaleru C.Zvezde):"Kvazimodo, skini taj ranac!"

 6.    

  Ranac

  Izvrsna sprava za švercovanje svega i svačega do spavaće sobe pre nego se okrene ključ u bravi i napokon za svagda izbegne roditeljsko podozrivo oko.

  -Nikola, dođi malo ovamo u kuhinju!
  -Evo! Samo da ostavim ranac u sobi!
  (U sobi-grozničavo zaključavanje vrata, vađenje ježeva): E pa momci, vidimo se za pola sata kad mama ode kod komšinice na Šeherezadu, onda ću vam doneti čanče sa mlekom i jabuke...

 7.    

  Ranac

  Univerzalna komponenta jednog prosečnog osnovca/srednjoškolca koja osim za njegovu primarnu namenu pomaže i u skrivanju erekcije u autobusu.