Prijava
   

"Ratni" mentalitet

To je mentalitet koje su stekle naše bake i deke koji su preživeli Drugi Svetski Rat i sve njegove posledice. Kao jedna od posledica nemaštine oni su naučili da kad god nešto nađu što je jeftino, skoro besplatno al' što im sigurno u životu nikada neće služiti oni će to zgrabiti i sakriti za neke crne dane - mada to samo pokazuje koliko je paradoksalno pošto su to prve stvari koje će oni ostaviti ako budu bežali pred voskom. Ovaj mentalitet je nanovo zaživeo u zadnjih dvadeset godina...

Sigurno je neka vaša baba čuvala stare omote od maragrina, gomilu tegli ionako nisu imali neku svrhu ili barem pun orman neobuvenih čarapi.

Komentari

Kada je jednom mom drugaru umrla baba,pronašao je u njenoj sobi gomilu neotvorenih šampona i sapuna.Kaže da mu je trebalo 2 godine da to potroši.

stvarno je tako...

Hehe, moja pokojna komsinica Zorka(nosilac spomenice) je imala oko 150 sacuvanih kesa i tetrapaka od mleka, cak je i one rolnice od toalet papira cuvala, cak sam nasla i neku obucu(kao kozni patofna opanci) koju mi je za ratnih dana pokazivala kako se pravi pa je lik napravila jedno desetak komada). Ali najgotvinij predmet koji sam nasla kad smo raspremali stan posle njene smrti su bile merdevine od konopca okacene na terasi(na prvom spratu) njen sin mi je objasnio da sluze kao pozarni izlaz u slucaju da neprijatelj bane na vrata.

Bravo! Od svih gluposti koje je moja baba čuvala, kad smo nju i dedu selili iz PO u KG, napunili smo 2 kontejnera :))