Prijava
   

Reci bobu: "Bob", a popu: "Pop"

Kontradiktorni imperativ.
Nalaze ti da nemas dlake na jeziku, a ne da ides drugome niz dlaku da mu se ne bi, eventualno zamerio.
Da zanemaris sopstvenu snishodljivost, podcinjenost, poltronstvo, uctivost, strah, inferiornost, empatiju, sazaljenje, kolegijalnost, interes ili druge moguce kategorije koje te blokiraju da mu saspes istinu u brk.

S druge strane, ako bespogovorno slusas tudje imperativne savete kao sto je i ovaj,ladno rizikujes da budes upravo pokoran, snishodljiv, inferioran, podlozan manipulisanju, bez sopstvenog misljenja i manjka ti samopostovanja, samosvesti i samodovoljnosti.
Zato razmisljaj svojom glavom i ako mislis da treba popu reci da je "Bob", a bobu da je "Pop",ili mozda suprotno, odradi kako si sam zakljucio, ili u sopstvenom interesu, pa makar i jedno mislio,a drugo govorio.
Zajebi dlake na jeziku, istinu, pravdu i logiku.

Komentari

Hvala, sine, upravo si sročio ono što mi je odavno na srcu, a ne polazi mi za rukom da izrazim rečima!

Postoje situacije kad ni istina, ni pravda, ni logika, ni moral, ni obazrivost, ni najbolja namera, ni bilo šta na ovom svetu ne mogu da ti pomognu da uradiš ili kažeš pravu stvar. Ako si me razumeo...

Nema veze i ako nisi, +!

e ako si mu reko vala

Kako nisam Infra.
Isto mislimo.
Da je vreme drugacije i da su ljudi pitki, ti i ja bi bili medju najpitkijima, ovako, pamet u glavu, dupe uza zid, i iskreno i obazrivo samo prema ljudima koje volis, prijatelja se plasi, a neprijatelj znas ko ti je. Sad malo sirim temu, al kapiramo se Infra!

takmiči se na FIST-Vukajlija LAJVu