Prijava
   

Referentna tačka

Lociraj svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije. Pronađi mirnu luku u kojoj ćeš se ukotviti. Pozicioniraj svoju nemirnu egzistenciju u funkciji smisla koji si sam pronašao.

Da li je to porodica? Vera u Boga, častoljublje, nauka? Ili možda nešto između? Sprega koja povezuje sve ono što čoveka zadržava, anestetik trpljenja perpetualnog stanja besomučne agonije zvane "život".

Zveket kapije, bučni koraci umornih nogu, ćale se vratio... Izuva prašnjave cipele, grli svoja tri sina koji mu veselo trče u zagrljaj.

Ruke su mu žuljevite, krvave. Lice potamnelo od celodnevne izloženosti suncu. Ispunjava kuću odurnim mirisom lož ulja i grafitne masti.

Deset sati rmbačenja u ložionici železničke stanice Ruma. Posao na kojem ga tretiraju kao šljam, njega i sve njemu slične, "obične radnike". One koji nisu imali smelosti ili drskosti da odbace kičmu i probiju se parazitskim kvalitetima, probiju na bolja mesta. Da iskoriste korumpiranost sistema, sveopštu iskvarenost i nastranost. U takvom sistemu jedino što ti preostaje je da nađeš referentnu tačku, i u odnosu na nju usmeriš svoje delovanje i preostalu snagu.

A to su njegova tri sina, tri odlikaša koji mu pružaju odmor i nadu u bolje vreme, bolji život. Ako ne za njega, onda za one koji dolaze. Odmor od šefova kupljenih diplomama, bestidnih i okrutnih poslovođa. Prevrtljivih i ljigavih parazita države u kojoj je sve propalo i koja polako izjeda samu sebe do potpune anihilacije.

Komentari

Greota da nema komentera +

opet ciljas na osjecajnost, ccc

lepa defka ali nekako sto rece sedplas. + svakako

Dobra defka. Sviđa mi se na početku način na koji se kao obraćaš čitaocu. Dobro odrađen posao +

Fino, ne može mene da izbaci bilo ko lolo

opet ciljas na osjecajnost, ccc

Malo osećajnost, malo "država duradi nešto", smešano najlakše se piju lololo
Hvala na plusevima ljudi (: