Prijava
   

Riblja kost

Najpopularniji deo kompleta za prijem i posmatranje TV signala u predkablovskoj eri. Popularniji čak i od Beko, Quadro i Vox modela televizora zajedno. Antena čija je instalacija i nameštanje prouzrokovala više padova sa krova od svih čišćenja odžaka i postavljanja crepova. Za pravilno postavljanje ovog tehničkog čuda treba nešto više od diplome sa ETF-a. Potrebno je raspolagati šestim čulom za otkrivanje mesta odakle dolazi signal plus akrobatske veštine i održavanje ravnoteže na klizavim krovovima. Ljudi sa ovim darom je malo i njihovo prebivalište u komšiluku je značilo čist signal Drugog dnevnika i Granda u isto vreme za ceo kvart.
Antena je posedovala samo jednu manu: nije mogla hvatati baš sve kanale pa su ih iskusni korisnici postavljali u dual, tripl ili čak kvad modu za kristalnu sliku svih programa.

Komentari

Uh, kad se setim onog dovikivanja sa krova... +

Timetravel edukacija. Kad se samo setim, jebote, postavljanja pravog položaja za hvatanje signala. Entuzijasti su imali i po dve ili tri riblje kosti, postavljene da hvataju signale iz različitih pravaca.