Prijava
   

Ruski rulet

Po legendi iz 19. veka ruski zatvorenici bili su silom terani da igraju ruski rulet stavljajući na svoju slepoočnicu cev revolvera "nagan M" koji je u burencetu imao samo jedan metak, i potežući okidač. Čuvari zatvora bi se kladili u ishod igre uz velikodušno davanje votke srećniku koji bi posle šest uzastopnih potezanja okidača ostajao živ, što se dešavalo samo pokoji put tokom mnogo godina. U to vreme standardni revolver u carskoj armiji "nagan M", imao je burence od sedam komora.

Uzmimo primer da vam je neko ponudio milion da stavite cev revolvera na čelo i potegnete okidač, ne znajući u kojoj je komori burenceta jedan jedini metak. Pet od šest pokušaja obezbeđuju vam bogatstvo jer igla toliko puta udara u praznu komoru burenceta. Samo jedan od njih ubacuje vas u statistiku zasnovanu na 1:6 = 17%, tj. u verovatnoću da ćete ostati mrtvi već pri prvom potezanju okidača. Statistika i teorija govore da bi pet od šest igrača moglo postati bogato, sa po milion u džepu, što se ne viđa u praksi, ali bi se moglo videti u čitulji, jer onaj ko igra ruski rulet, brzo postaje žrtva onih 17 odsto, a iza sebe ostavlja priču o neobičnom, ali originalnom načinu smrti.

Komentari

milion... čega?
+

Novčanih jedinica, n.j. :)

Mosin Nagan... Jedini revolver koji je moguce prigusiti. Sa svaki povlacenjem obaraca, burence se nabijalo na cev eliminisalo zazor, a koristio je i jedinstvenu wadcutter municiju. Inace je realno, bio sranje... Tetejac ga je poslao u istoriju.

Nigde slenga, ništa duhovito, neka statistika ludilo. Minus mirne duše.

Volim ove edukativne.

Da meni ponude Milion dvoumio bih se, al' za Vinjak ne bih razmišljao

sta je ovo na momenat sam mislio da sam na wikipediji :O

http://www.youtube.com/watch?v=OuGSXflBoWU Verujem da dosta vas ipak nije pogledalo Lovca na jelene, sigurno jedan od pet najboljih filmova ikada snimljenh. Ako nameravate da pogledae, preskočite link ;)

Sviđa mi se ovaj primer pun statistike. Naravno, mnogi sada pomisle bih ja to lagano, šanse su dobre, ali brate imam osećaj da je ozbiljna frka, mada milion je milion.
+

zapravo, ruski rulet je poceo da se igra u vojsci i to u vreme rata za sevastopolj, svakako plus ali eto jedna mala ispravka samo!

+, ал' не ваља ти статистика тебрекс.... 17% ти је само ако једном окинеш, могућност ти се повећава са сваким следећим окидањем....

Ide plus ali po mom skromnom mišljenju ipak nije za odabrane.

@Dipper

Dobra mu je statistika...Svaki put se nanovo vrti burence.

E i moram da napisem. NEMOJTE nikad da ni prazan revolver da stavite da probate kakav je osecaj. Znam za dva slucaja dalekobilo.

ja znam jednog lika sto je teo sa CZjom da igra ruski rulet...

a cika javijo igro jednom mrtav naduvan i prezivejo...niki mi nije dajo ni filera, kaki milijon....

Каква је ово дефиниција? Чега? Не да није за одабране, него је и за брисање.

није бре ово речник устаљених фраза. -

evo jos jedan film na ovu temu http://www.imdb.com/title/tt0810945/ nije los..
a sto se tice defke.. ajd plusic :)