Prijava
 1.    

  Rusvaj

  Uletiš u prazan stan, sa devojkom, prepaljen ti, prepaljena ona... Odmah sa vrata počinje vodjenje ljubavi, koje se pruža niz hodnik, bacate stvari po podu, pa u kupatilu, usput rušite sve što ima na veš mašini i na policima, onako divljački, nastavljate u kuhinji, dnevnoj sobi, spavaćoj sobi matoraca, vašoj sobi... Svuda gomila stvari razbacanih po podu, plafonu, nešto je i razbijeno, ali to uopšte ne kontaš, zna se šta je važno. Sve to što je ostalo za vama je rusvaj.
  E, kurac je to rusvaj!

  Kada imaš prazan stan, a nemaš devojku, pa ti dolete ortaci i odmah sa vrata počnu da prave svinjac i lom. Donesu piva, hrane, grickalica, dzojstike, pa se piči PES i gleda fudbal, smeće se baca po celom stanu, svakog boli uvo. Usput zna i da se zamota nešto... Tako razbucani od alkohola i još po nečega, savršenog bolenja kurca za sve što se dešava na planeti, uživaš gledajući svinjac koji je napravljane, tj ni ne kontaš da ga ima, utoneš u san, zajedno sa ortacima koji su tuda negde, razbacani po podu i nameštaju takodje zaspali.
  Ujutru kad se probudiš i to prvo što ugledaš, haos, smeće, polomljene čaše, ortake kako grcaju po podu, stan koji ne možeš da prepoznaš.. e to je rusvaj!
  Ono prvo je idila.

 2.    

  Rusvaj

  Stanje tela i duha nakon žestokog tretmana votkom.

  -... i onda je taj Jurij prišao i rekao mi "Ajde krasiva gucni malo da plakneš žgaravicu", i posle toga se ničega ne sećam. Kad sam se probudila, bila sam u potpunom rusvaju...
  -Da li vam nedostaje nešto od ličnih predmeta, novac, nakit?
  -Ne, sve je tu. Osim gaćica, misteriozno su nestale.

 3.    

  rusvaj

  krš,rastureno,totalni nered

  vukasine brze cisti sobu vidis li kakav je rusvaj u tvojoj sobi

 4.    

  Rusvaj

  Malo ređi izraz koji se koristi u današnjici jer su mnogo popularnije reči ''havarija, nered ili džumbus'', istovremeno označavajući neku katastrofu, haos koji je nastao bilo prirodnim, bilo veštački izazvanim putem.

  Marko: E brate, si čuo koju havariju napravile nuklearke u Japanu, blagi užas.
  File: Jesam, jadni ljudi, stvarno katastrofa jbt.
  ___________________________________________
  Vladimir: Bajo, jel si gledao na TV-u kakav je džumbus izazvao tornado u Americi?!
  Milivoje: Ako, ako, Bog sve gleda i pamti, ko ih jebe... A što su oni prouzrokovali rusvaj u nedužnoj Libiji? To nikom ništa.
  Vladimir: A i to što kažeš, đubrad.