Prijava
   

Sahrana

Grozan obred (da ne kažem običaj).
A lepa je namera bila... davnih vremena. Neki se tamo australopitekus setio da oda počast svom sunarodniku i da ga otprati na onaj svet dostojanstveno, ili mu je pak smrdela lešina koja privlači svakojake lešinare i predatore.
Davno je to bilo... Čovek je evoluirao sada, "napredovao". To nije više instikt koji ga nagoni da sakrije tragove iza sebe da ga ne bi pojela neka karakondžula. Ne, čovek je sada razumno biće, kako ono kažu - Homo Sapiens? Sada je u pitanju razum, razum koji se pita: "Šta će reći narod ako ne bude bar 60 kila pečenja? Umro mu ćale, u žalosti je i opet stis'o kesu? Ne, ne može to tako. Dok sam ja gazda sahrani da vidi narod kol'ko tugujem.".
Leglo licemerja ta sahrana. Dolazi ti neki čovek, prvi put ga vidiš u životu, još i bazdi na tvoju prepečenicu: "Dobar čovek bio taj Mile... Ajd' živeli." Pruža ruku masnu od svinjetine (a lepo si postavio tanjire i srebrni pribor samo za ovakve prilike): "Primi moje iskreno saučešće. Hik." Dok pereš ruke razmiljaš se: "Kurac bio dobar čovek... Sećam se, kad se jednom vratio kući pijan, što nije bila retkost, majku je udarao oklagijom po glavi sve dok nije počelo nešto crveno da prska po zidu. Sakrio sam se ispod kreveta kad sam ga video tako besnog i kasno zaspao. Probudio sam se u Domu za nezbrinutu decu. Imao sam samo 4 godine, ali takve slike ostaju urezane u pamćenju." Od tada nisi čuo za njega, sve do pre nedelju dana kad ti je poštar uz račun za struju uručio to čudesno pismo u kom si saznao da je skot koji ti je ubio majku i oduzeo normalno detinjstvo najzad otegao papke. Kaže: "Poštovani Obrade, sa žaljenjem Vas obaveštavamo da je Vaš otac preminuo 11.04.2011 u 16:34h. Molimo Vas da se u što kraćem roku javite u kapelu u Mišarskoj br. 11 kako biste preuzeli leš i izmirili dugovanje za održavanje pokojnika. Vaše JKP". Gnušaš se. Raduješ se. Dođe ti da ne odeš tamo, da staviš tačku na taj deo života, zauvek. Ali... Šta će reći narod? Kako ćeš sutra izaći na ulicu? I eto te tu gde si, sahranjuješ osobu koja ti je jedino dala usrani život (verovatno slučajno) i slušaš lažno sažaljenje nekih tamo neznanaca.

Komentari

Baš lijepo napisano. +

ja... ovaj ... ne znam šta da kažem.
odlično, eto, toliko.
+++

Fala, fala. :) Imao sam inspiraciju. (Nije niko umro, samo inspiracija lolol)

Била добра пре 10-ак дана, добра и сад.
+

Surovo realno bravo matori!

dobar stil pisanja.+++

Surovo realno bravo matori!

Surovo je što ti koristiš istu sličicu kao i ja pa se tripujem da imam šizofreniju...
Defka, +.

Bila je, vaistinu. Izbacio sam je u 3h ujutru, nakupila negativan skor i pojela je skripta. Znam da ne bih trebao da ponavljam defke i da za to mogu da popijem ban, al' sam se baš potrudio i ne dam da mi to ode u kanalizaciju.

И модови су живи људи па и они...

Odlično napisano
+++