Prijava
   

Šalter i zgrade

U Crnoj Gori se uvijek živjelo na visokoj nozi popnu se visoko da im se neprijatelj ne može približiti nego umre na polovini uzbrdice,kažu talijani tada počeše jesti ježeve i puža jer ostaše zaglavljeni u nekom brdu u pokušaju osvajanja, i onda Crnogorac pridje i pogidi ih praćkom, te praćke i dalje koriste. I navikao tako narod niko ne pita ima li logike nego im lijepo čuti i vjeruju, kao kada sa oduševljenjem gledaju prilog u kome nadojebni brko veli kako su njegove gusle ručni rad (kao da ima nedje fabrika gusala)
Nego zaživjele se dvije jake riječi, koje od običnog stočara prave seoskog inveatitora kojeg ni Biograd nema. Tako se u svakoj kući za šteker kaže šalter,u podsvesti ih podseća na poštu a svest se bogu hvala ne uključuje...oko kuće načičkani poljski wc štala i kokošar a sve to zajedno nazivaju zgradama,to ih uzdigne i u podsvesti se osećaju da imaju svoj kvart,i jebi ga on srećan,zdrav i bole ga.

Baba: Sine ne guraj tu sajlu u šalter ,spržiće te struja ,no nije mi za tebe no će mi izgoreti zgrade, i ono malo ovaca..
Unuk: Ali baba,tebi preče od unuka jagnje, a i koje zgrade...Ma šta zna ona, ona mi je onu tradžu našla nije znala šta je..
Baba:Misliš onu konoplju?!e moj sine kad sam ja pravoizvodila džakove od konoplje u svojim zgradama,niste imali ovih investitora što samo kese prave,nego odmakni se od tog šaltera...

Komentari

Interesantno, produhovljeno, književnički +

Ah zaboga miloga...hvala