Prijava
   

Samo ćeš me usporavati

U holivudskim filmovima često se desi da glavni glumac, to jest, iskusni stari lisac, koji je prošao kroz brojne ratove, patnje i muke, koristeći ovu veoma otrcanu frazu odbije ponudu mladog, zelenog novajlije da ga ovaj povede u likvidiranje zlih Srba ili Bosanaca, mada su to najčešće zli Rusi. Velika je verovatnoća da se radi o nekoj bombi, koja bi značila ekonomsku, ekološku i političku propast za čitav svet.

Kad se priča o novajliji često je to mlad momak, ili ne daj bože devojka, jer bi vođenje takve fragilne i suptilne ženke u boj bilo pogubno za našega junaka.
Možda se čak i desi da iz sažaljenja, odnosno nekog očinskog odnosa, ratnik omekša i povede novajliju sa njim.

Da napomenem, vojni veteran mora uvek imati šifrirano ime. Često je u pitanju neka životinja: Usamljeni Vuk, Beli medved, itd. To mu valjda daje neki šmek.

- Crni Vuče, ekipa specijalaca će stojati sa severnog ulaza nuklearne baze, a tim snajpera će pokrivati čitavu oblast, ubijajući potencijalne pretnje. Imamo i helikoptere koji ti pružaju podršku iz vazduha. Možeš da nas kontaktiraš ako ti bilo šta zatreba.
- Neka, poručniče. Cenim vašu pomoć ali meni ne treba ništa od toga. Aj vork alon.
- Kako želite. Ali insistiram da ipak pošalj-
- Gospodine! Molim vas, želeo bih da idem sa vama!
- Šta ćeš ti ovde, mali? Ti, sa mnom? He, he. Imaš još mnogo toga da naučiš. Nisi mi od nikakve koristi. Samo bi me usporavao.
- Ali gospodine, oduvek mi je bio san da budem vojnik! Dajte mi molim vas šansu.
- Kad razmislim, mogao bih da te povedem. Ionako mi treba neko ko će da odvraćuje pažnju, he he. Možeš me zvati Džoni. Kako se zoveš, mali?
- Bobi! (suze od sreće)

Komentari

Hvala :) Nije mi ovo prvenac, nego je to bila jedna definicija koja je izbrisana, verovatno zbog kvaliteta.

Mršav plus. Ali pošto si novajlija, dobijaš i tapšanje po ramenu.

Prilično dobra prva defka +

Aj može da prođe. Samo piši, čitaćemo mi...

nastavi, čitaćemo+