Prijava
   

Satelit

Osoba koja izađe na prvi sastanak (a nerijetko i na drugi, treći) zajedno sa dečkom i djevojkom koji su se tek upoznali. Najčešće je riječ o "manje atraktivnoj" djevojčinoj drugarici čija je osnovna svrha da bude okosnica taktike "moram ići, drugarica dobila mecu" ukoliko se dečko ne pokaže vrijednim materijalom za vezu/dalja viđanja. Takođe, na ovaj način je nemoguće da dečko pokuša manevar "jednokratka konzumacija sa naknadnim ignore-om". Dakle, ovdje imamo primjer nepogrešive i uvijek uspješne ženske strategije kojom se vrlo lako mogu filtrirati poželjne prilike od "napasnika" koji jedino žele seks.

U slučaju obrnute varijante, tj. muškog satelita koji "orbitira" oko veoma atraktivne djevojke, stalno je u njenom društvu, izlazi na mjesta na koja nikad ne bi išao sa drugarima, ali pošto je ona u pitanju, išao bi i u svinjac na "Pomije cocktail party" - u pitanju je dečko koji potajno obožava svoju drugaricu, zaljubljen je u nju od trenutka kada su se prvi put vidjeli, mašta da će ona jednog dana uvidjeti da je on "onaj pravi" za nju i da će na kraju živjeti "srećno do kraja svog života." Naravno, nema petlje da joj to kaže, a i da se odluči na takav sudbonosni postupak - nema nikakve šanse da izađe iz "frend" zone.

-Jes' izlazio sinoć s onom malom?
-Ma jesam...
-I, je l' bilo šta, bolan?
-Ma povela satelita, onu Mariju iz IV2.
-Znači ništa?
-Ništa.

-Bolan, što ne priđeš onoj maloj tamo? Stalno baca farove prema tebi.
-Ma brate, gle kol'ki je onaj što je s njom, ima da mi savije kičmu u perecu.
-Ma daj ba, to joj je satelit, znam ga ja, loži se na nju već pet godina al' ne'a muda ni da joj kaže, ma on je vozi kući posle kres varijanti!
-Ne pališ me?
-A valjda se znamo!