Prijava
 1.    

  seljacina

  osoba, persona, koja nema nikakve veze sa ruralnim podrucjem, zivi na asvaltu, ima mozak od betona, satisfakciju pronalazi u uznemiravanju okolnih bica (svih vrsta), ego mu raste naprasitom brzinom, stice dojam nadmocnosti i glumi flegmu.
  termin po sebi nekvalitetan, neadekvatan, ali uvrzen u narodu
  ja bih poistovjetila sa kretencina!

 2.    

  Seljačina

  Neki ''naš'' iz inostranstva, koga na svu sreću viđate samo jednom u par godina. Dođe galameći i razmahujući se, tresne kesurinu punu ''milošta'' (LaVita sok i 200g kafe) sa kojih nije skinuo cijene.

 3.    

  Seljačina

  Mentalni sklop - karakterološka naznaka - najmanje zastupljena upravo na selu. Nema apsolutno nikakve veze sa mestom rođenja ili boravištem. Takođe nije ni samo srpski ’brend’, ova podvrsta humanoida viđa se kod svih nacija sveta. Problem je što su jedino Srbi našli za potrebno da ovako popljuju sopstveno stanovništo.

 4.    

  seljacina

  Karakterna osobina.
  Osobe koje su dosle iz inostranstva i donele "Ojre" ili neku drugu jacu valutu u nasu zemlju... Najveća koncentracija ovih osoba je leti i u toku zimskih praznika..
  tada se mogu naći u svim diskotekama i splavovima. Prepoznacete ih po idiotskom ponašanju i cudnom osećaju za modu. (raskopčana šarena kosulja sa obaveznim inicijalima D&G, velikom kajlom oko vrata, kajišem sa ogromnom tokom...)
  Pije vodku i red bull, ili viski.... iako ne moze popiti više od 2čase obavezno naručuje 2flase, kako bi pokazao da se ima a i da se može! Naravno plaća se "Ojrima" u velikim apoenima. Prilikom plaćanja izvodi se poseban ritual: mlati se rukama punim novčanica, lepe se na celo, guzvaju i na kraju bacaju konomaru u ruke....
  Iako doticni radi kao brisač podova u hotelu, kada dodje ponasa se kao da je vlasnik istog.
  Davno je otisao iz sela, ali ne kaze nas narod džabe:
  "Seljaka je lako iz sela isterati, ali selo iz seljaka nikada. "

  Seljacina: Kono'vaaaar!
  Konobar: Izvolite (persira cisto iz pristojnosti, i zato sto mu pare trebaju da zavrsi fakultet, a kod kuce ima i majku kojoj trebaju lekovi, inace bi ga verovatno najradije odvalio piksolm u glavu.)
  Seljacina:(sav važan) Daj ovamo 5 VOTAKA i pič*ama šta tuču.

 5.    

  Seljacina

  Seljacina je osoba kojoj,najverovatnije najbolji ili blizak prijatelj,to daje do znanja tako sto se u sred noci,na sred bulevara u civilizovanom gradu,gromoglasnim paorskim glasom vise: SEEELJAAAAC'NOOOOOO,CEKAJ JEBEM TE U DUPE !!!

 6.    

  Seljacina

  Ruralno urban lik.

 7.    

  Seljačina

  Augumentativ imenice seljak koja se dodeljuje kao pridev osobama koje su sklone kupovini rozih D&G bluzica (slova su narano obložena šljokicama i cirkonima), uskih farmerki koje samo mogu da u prvi plan pokažu ekstremitete dotičnog (povračaču) i najnovijih Air Max 9, 10, 11 i tako dalje. Seljak se često poistovećuje sa terminom Fenser ali nije ispravno to činiti. Fenser je pederčina koja to ne pokušava da sakrije, ali seljačina će uvek pokušati da dokaže kako ima najveću ćunu od ostalih. Pored navedenog seljačina je takođe poželjna lovina za devojke kojima je IQ srazmeran sa brojem cipela. Stvar će biti objašnjena na sledećem razgovoru između dvoje srednjoškolaca.

  Ž: Jaoj vidi ovog kako je sladak u toj uskoj majčici i onim pantalonama kao što nosi Milan Stanković.
  M: Idi bre begaj, izgleda ko da ga je Elton Džon puk`o preko bulje.
  Ž: Ma šta se ti razumeš šta se devojkama sviđa. Zato i ništa nisi smuvao u skorije vreme.
  M: Bolje celog života drkao nego se oblačio ko sin Bokija 13 i Milana Stankovića.

 8.    

  Seljačina

  Seljačina nije čovek koji živi na selu. Ljudi koji žive na selu su normalni ljudi, seljaci, osobe koje se brinu za stoku ili baštu ili šta već koji od njih poseduje.

  Seljačina za razliku od seljaka može da živi i gradskim, prigradskim naseljima pa i u samom centru neke metropole. Lako se prepoznaju na ulici. To je onaj jadni pokušaj nafuranog lika/nafurane ribe, sa jadnim fazonima i totalno promašenim pokušajem praćenja aktuelnog stila oblačenja. Obavezno puši, praveći one retardirane face dok uvlači dim. Pljuvanje je 'mast' kod muškaraca.

  Koriste totalno izlizane fazone, u proseku do godinu i po dana starosti, koji više nikome nisu smešni i neretko kupe fazone svojih ortaka iz društva koji su smešni jedino u slučaju kada ih ta osoba originalno priča, nipošto u interpretaciji seljačine.

  Ribe muvaju na uvek retardirane šabanske načine, za ljubav nikad nisu čuli. Svakoj pokušavaju samo da se uvuku u gaće. Devojke tog tipa su radodajke, u pokušaju da na taj način steku neku popularnost, jer nemaju nijedan drugi kvalitet i smatraju to jako bitnim. Takvim ljudima nije ni blizu jasno koliko su ti svi postupci smešni.

  Svako mesto ima bar jednu ovakvu osobu, onako sa pola mozga i prate je gore navedeni i slični nekvaliteti. Žalost današnjeg društva.

 9.    

  Seljačina

  Govori ono što zalizani misli.

  Deder zadigni malo tu suknjicu, sigurno si se oznojala dole, znaš ova sparina nikako ne prija tvojo...

  ...sledi kombinacija njenog bekenda i forhenda po njegovoj faci i maj gerija o jaja...

 10.    

  Seljačina

  Ne obrađuje zemlju, nema veze sa poljoprivredom, nema veze ni sa sličnom imenicom seljak. Koristi se kao pogrdan naziv za ljude koji imaju neke glupe fore i fazone, neukusne šale, uglavnom ako budu nekada ugrožena vrsta i isčeznu sa zemlje može se bez njih živeti...

  - đes ša ima?!
  - ništa bio kući, dosada...
  - što ne napraviš sebi brata da imaš s kime da se igraš?!