Sere Pare

Џорди 2015-08-17 17:31:26 +0000

Италијански тајкун швајцарског порекла(франкофоног).

Рођен у Швајцарској, са само седам година остаје без родитеља у саобраћајној несрећи и усваја га млада италијанска породица са југа. Одрастајући у сиромаштву, Сере одлучује да се обогати по сваку цену. Завршава школу и факултет у рекордном року и одмах се баца на истраживање тешких метала у том подручју.

Годинама без открића, спремао се да одустане, али сасвим случајно у Јадранском мору проналази нафту. Гради прву бушотину и у року од неколико година постаје најбогатији Италијан. Шурује са мафијом и бива оптужен за проневеру, али бежи у родну Швајцарску да би тамо сачекао застаревање случаја.

У Швајцарској му на памет пада још једна велика страст из младости: фудбал. Оснива АЦ Ложану, први фудбалски клуб у граду у којем је одрастао, и улаже у њу огроман капитал. Клуб брзо напредује и он се по истеку случаја враћа у Италију да би у клуб довео најјачи тандем италијанског фудбала: Томија Реција и Тотија Жемку. Клуб долази до историјских успеха и Паре постаје све омиљенији.

Нажалост, Сере Паре завршава своју причу на трагичан начин. У току летовања на Флориди, у његову вилу упадају пљачкаши и сасипају му цео шаржер у вугла. Одмах му је подигнут споменик испред стадиона Ложане, али клуб је од тада у великим проблемима, јер га је преузела непопуларна Шате Габри.

- Брате, како Ћоми нон-стоп пролази са десеткама, а не зна ништа? У чему је фора?
- Сере Паре, бураз. Ти мислиш да су сви поштени, а? Пун је к'о брод, мало кад тутне у шаку профи, све се лакше среди.

0
9 : 3

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.